Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Tarragona destina 5 milions a les polítiques d'ocupació

L’obertura d’una línia específica d’ajudes per a treballadors autònoms, entre les novetats de l’actuació de Tarragona Impulsa per al 2018

Diari de Tarragona

Whatsapp
Francesc Roca, en la presentació de les novetats en Polítiques d'Ocupació d'enguany. FOTO: Mauri

Francesc Roca, en la presentació de les novetats en Polítiques d'Ocupació d'enguany. FOTO: Mauri

L'Ajuntament de Tarragona destina aquest any 2018 un total de 5.199.240,69 € a polítiques actives d'ocupació i emprenedoria, gràcies als diferents serveis i programes que ofereix Tarragona Impulsa, el servei municipal d'ocupació i creació d'empreses.

La xifra suposa un increment del 12,63% respecte l'any anterior. Un total de 4.109 persones van utilitzar els diferents serveis de Tarragona Impulsa l'any 2017, xifra que suposen 439 persones més (11,96%) que l'any anterior.

Entre les novetats o actuacions més destacades realitzades l’any 2017, cal destacar:

 • S’han desenvolupat programes d’ocupació específics per a col·lectius que tradicionalment queden fora de les principals ajudes, com ara les persones majors de 30 anys.
 • S’ha engegat el programa Tarragona Moves On, a través del qual alumnes de formació professional poden realitzar estades de pràctiques en diferents països d’Europa.
 • El programa Comerç Actiu ha permès el desenvolupament d'actuacions d'innovació als comerços del centre i la zona de Ponent de la ciutat.
 • S’ha collaborat en els processos de selecció d’empreses com Viding, Kentucky Fried Chicken o Primark, entre d’altres.
 • S’ha incrementat de forma decidida l’aposta pels certificats de professionalitat.

Cal recordar que l’actuació de Tarragona Impulsa se centra en cinc àmbits:

 • Orientació i intermediació laboral, tant a les persones com a les empreses del territori.
 • Formació, adreçats a millorar la qualificació de les persones treballadores del territori. Aquest 2018 s’han ofert més de 11.500 hores, arribant a més de 700 alumnes a través de 230 accions de formació.
 • Ocupació, amb programes adreçats a millorar l’ocupabilitat, promovent la inserció laboral de persones amb especialitats dificultats. Cal destacar programes com les cases d’oficis, Treball als Barris, Treball i Formació, entre d’altres.
 • Emprenedoria, oferint suport a la petita empresa i el treballador autònom. A més del servei d’orientació i informació s’executen programes adreçats a collectius concrets com el Yuzz, Open Future o Crea Empresa.
 • Desenvolupament local, amb programes que contribueixen a generar oportunitats empresarials i ocupacionals al territori. Al 2017 s’han potenciat projectes relacionats amb el llegat dels Jocs Mediterranis i els de promoció de la collaboració públic-privada, especialment en el sector del comerç.

Pel que fa a les principals línies d’actuació de l’any 2018, a banda del manteniment dels programes actuals, cal destacar:

 • La creació d’una nova línia d’ajuts de 50.000 € específica per a persones autònomes. En breu es publicaran els detalls d’aquesta convocatòria, que pretén donar facilitats a aquells autònoms que tinguin la seva activitat en locals comercials.
 • L’increment de les sinergies amb altres institucions (Generalitat de Catalunya, Diputació de Tarragona i ajuntaments de l’entorn) per promoure el desenvolupament econòmic al conjunt del territori, aposta que enguany es concretarà amb la celebració a Tarragona d’una Fira de la Formació Professional al mes de maig i el Fòrum d’Inversió Cat Sud al mes de novembre.
 • Aprofundir en la innovació en les polítiques de desenvolupament local, motiu pel qual es convocarà una jornada de formació específica per als tècnics del territori. 

Temas

Comentarios

Lea También