Tarragona destina 60.000 euros en les millores al Parc de la Ciutat

Les obres han començat aquesta setmana. Reformaran els accessos, es protegiran les runes romanes, s’actuarà al mobiliari urbà i es millorarà la jardineria

06 marzo 2018 17:19 | Actualizado a 06 marzo 2018 20:20
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Aquesta setmana han començat les obres de remodelació de l’accés al Parc de la Ciutat. Per aquest motiu, demà dimecres es tancarà l’espai per motius de seguretat, ja que han d’accedir al parc maquinària pesant.

Les actuacions permetran millorar aquest espai en quatre àmbits: en primer lloc es reformarà una de les entrades del parc.

Es tracta de cinc hectàrees que corresponen als accessos des dels carrers avunguda Roma, carrer Vidal i Barraquer, avinguda Ramon i Cajal i carrer Battestini.

Aquest darrer tram, el de Battestini, millorarà l’accessibilitat per persones amb mobilitat reduïda, ja que s’eliminen les escales d’accés. La resta d’accessos al parc s’actuarà amb l’anivellament de terres.

La segona intervenció consisteix a fer un tancament al voltant de les runes romanes amb l’objectiu de preservar-les i dotar-les de més seguretat.

Demà es tancarà l’espai per motius de seguretat, ja que han d’accedir al parc maquinària pesant

Finalment, la tercera actuació permetrà millorar el mobiliari urbà. És a dir, es substituiran els bancs i les papereres existents per unes de noves; i es milloraran els paviments (substitució de travesses de fusta i aportació de terres per correcte anivellat de paviments).

La darrera de les actuacions se centraran a millorar la jardineria, ja que es replantaran espècies arbòries, arbustives i es ressembrarà la gespa. Finalment, també s’adequarà del sistema de reg als parterres on es realitzen les noves plantacions.

“Calia fer una actuació integral del Parc de la Ciutat. Primer vam començar fent una important actuació per reforçar els punts de llum. Per això se’n van posar 17 de nous i així vam dotar de més seguretat el parc.

Ara toca millorar l’accessibilitat, el mobiliari, protegir les runes romanes i la jardineria. La transformació d’aquest espai serà important”, remarca el conseller d’Espais Públics, José Luis Martín.

La durada de les obres serà d’un mes i el cost total de l’actuació serà de 60.000€.

Comentarios
Multimedia Diari