Tarragona: els Barris de Ponent recuperen la Cavalcada de Reis

Les associacions de veïns del Pilar-Eixample, Progressista de Torreforta, Riu Clar, Zona Esportiva de Campclar, Torrenova i la Granja organitzen la rua prevista pel dia 5 de gener, a les 17 hores

19 diciembre 2018 13:11 | Actualizado a 28 febrero 2019 19:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després de vuit anys, els barris de ponent de Tarragona han unit esforços per recuperar la Cavalcada de Reis que tindrà lloc el proper dissabte 5 de gener, a les 17 hores, i que sortirà des del Mercat Municipal de Torreforta i finalitzarà, cap a les 18:30h, a la plaça de la Salut, al davant de la residència de Ponent, per tal que els usuaris de la residència i els seus familiars puguin sortir a rebre també a Ses Majestats Els Reis Mags d’Orient.

El recorregut s’iniciarà a Torreforta en direcció al carrer Riu Montsant, seguirà pels barris de Torreforta i Torrenova i després girarà cap a la Rambla de Ponent de Campclar, fins arribar a la plaça de la Salut.

La rua estarà formada per quatre elements bàsics i tindrà un caràcter de molta proximitat. Tot i que no s’han desvetllat els detalls, la cavalcada tindrà com un dels atractius la participació de l’Escola de Dansa Sinhus, que seran els encarregats d’obrir la cavalcada amb un cos de ball.

La presidenta de l’AV El Pilar-Eixample, Cristina Berrio, ha explicat -en nom de les sis entitats veïnals- que gràcies a la renovació generacional de la majoria de les juntes de les associacions de veïns de la zona es va poder plantejar la idea de recuperar la tradició d’una cavalcada que s’havia celebrat en diversos barris. Berrio també ha deixat clar que “aquesta cavalcada és compatible amb la cavalcada de Tarragona, que començarà a les 7 del vespre, quan la de Ponent ja hagi finalitzat”.

L’organització ha triat el Mercat Municipal de Torreforta com a punt d’arrencada, donat que la iniciativa també pretén dinamitzar aquest mercat i el seu entorn com a “punt neuràlgic” a Ponent.

La Cavalcada de Reis dels Barris de Ponent està organitzada per les associacions de veïns del Pilar-Eixample, Progressista de Torreforta, Riu Clar, Zona Esportiva de Campclar, Torrenova i la Granja organitzen la cavalcada, que compta amb el suport econòmic de l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) i la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari