Tarragona es reivindica com a plató audiovisual de Catalunya

Un centenar de produccions han passat per la ciutat durant el 2014. INCLOU ÀUDIO

19 mayo 2017 23:39 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Des del 2010 la Tarragona Film Office s'encarrega de gestionar els rodatges i sessions fotogràfiques que trien espais de la ciutat com a escenari. Amb poc més de quatre anys de vida el nombre de produccions ha passat de 19, al 2010, a més d'un centenar, aquest passat 2014. A més, al 2012 i al 2013, sense tenir en compte Barcelona -que és on més es concentra aquest tipus d'activitat-, Tarragona ha estat el segon lloc de Catalunya on s'han fet més rodatges, les dues vegades per darrere de l'Hospitalet de Llobregat. Per tot plegat Xavier Tarrés, regidor d'Activació Econòmica de l'Ajuntament de Tarragona, s'aventura a definir la ciutat com "el plató de Catalunya", un actiu que el consistori vol potenciar.

 

La coordinadora de la Tarragona Film Office, Txell Roig, ha qualificat de "molt bo" el 2014, un any en què s'han fet més d'un centenar de produccions audiovisuals a la ciutat. Malgrat això, ha tret importància al nombre i ha remarcat que el que val és "el valor" del què es roda. "No és el mateix un reportatge per a la televisió que un llargmetratge cinematogràfic amb uns actors coneguts", ha exposat. I és que, al cap i a la fi, una de les tasques de l'oficina és "difondre la ciutat i projectar-la", ha dit. Així mateix, des de l'oficina s'encarrega de donar suport a productors i localitzadors tant pel que fa a la recerca de localitzacions com en l'obtenció de permisos o en la coordinació de serveis municipals, entre altres tràmits.

 

Roig ha destacat dos llargmetratges de cinema que han rodat a Tarragona i que, sota el seu punt de vista, poden tenir molt bona acollida properament. D'una banda 'Segon origen', un projecte del qual inicialment s'encarregava Bigas Luna i que, amb la seva mort, ha passat a mans de Carles Porta. Aquesta primavera es van enregistrar algunes seqüències a la platja Llarga i en un càmping de la ciutat amb actors com Sergi López o Rachel Hurd-Wood. D'altra banda 'Sonata per a violoncel', una pel·lícula d'una directora tarragonina, Anna Bofarull, amb poc pressupost però amb un càsting força reconegut, com ara Montse German, Marina Salas, Juanjo Puigcorbé o Jan Cornet. Un film, a més, amb una vessant social, ja que fa difusió d'una malaltia poc coneguda com és la fibromiàlgia.

 

També pel que fa a publicitat ha estat un any positiu perquè, com ha recordat la coordinadora, l'última seqüència d'un anunci d'Estrella Damm dedicat a la cultura es va enregistrar a l'amfiteatre de la ciutat, i un espot rodat per Lay's a just abans de Nadal ha tingut el casc antic i la catedral de Tarragona com a escenaris. Una producció, per cert, que ha batut rècords de visualització a Youtube, i que va ser l'últim espot de l'any en alguns canals de televisió. Tot i això, són els videoclips, els reportatges per televisió i els reportatges fotogràfics els productes audiovisuals que més es fan a la ciutat. Pel que fa als indrets amb més èxit, recintes del Museu d'Història a part (l'amfiteatre, el fòrum, el circ, les muralles o la Casa Castellarnau, entre altres), trobem el barri de la Part Alta, les platges i també la zona industrial del port, una localització que Roig ha assegurat que és "molt potent".

 

Gran impacte econòmic

 

El regidor d'Activació Econòmica de l'Ajuntament de Tarragona, Xavier Tarrés, ha insistit que la Tarragona Film Office "ha donat uns resultats espectaculars, no parem de créixer". A més, ha celebrat, les produccions audiovisuals generen "molts ingressos a altres sectors, com ara el turístic, la restauració o l'hoteler". Un impacte que no es pot quantificar però que comporta una major activitat econòmica a la ciutat.

 

Entre els objectius pel 2015 el regidor ha apostat per seguir creixent i per acollir "produccions que puguin tenir cada vegada un format més gran", ha augurat. També ha manifestat que Tarragona pot acabar convertint-se en "el plató de Catalunya", un aspecte que des del consistori tarragoní es vol refermar i donar a conèixer a la resta del món. Finalment, tant Tarrés com Roig han avançat que ja s'estan establint relacions per futures produccions que passaran per la ciutat aquest any, però que encara és massa aviat per parlar-ne.

Comentarios
Multimedia Diari