Tarragona espera la glòria castellera

Vella, Jove, Xiquets i verds volen prémer l’accelerador afamats de reptes ambiciosos i resoldre deures pendents

15 septiembre 2019 09:36 | Actualizado a 15 septiembre 2019 09:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després del gran espectacle casteller de Sant Fèlix, els castells ‘prèmium’ busquen tornar avui a tres bandes a la plaça de la Font de Tarragona per la diada del primer diumenge de Festes de Santa Tecla. 

Una cita, que celebra 15 anys, en què totes quatre colles arriben afamades de grans reptes, ambicions frustrades i deures pendents. Per tal d’encara així un final de temporada de pujada amb grans gestes castelleres. 

La Colla Vella arriba a Tarragona amb ganes d’oferir la seva gamma desfolrada en clau de dos i quatre. Els de la camisa rosada es plantegen descarregar el 4de9 sense folre després d’estrenar-lo per Sant Fèlix tot i quedar en carregat. Un castell que ja el van fer en aquesta diada l’edició anterior. El 2de8 sense folre seria l’altre objectiu en cartera que volen portar els del Portal Nou per primera vegada a la plaça de la Font. Ja han sumat tres aquesta temporada i en volen més. Arrodonirien l’actuació amb pilar de mèrit renovat al pis de quarts amb el dubte de si li donaran forma de pilar de sis o de set amb folre. 

Sumar gammes extra liles

La Jove de Tarragona vol estrenar el 4de9 amb folre i pilar,  que ja van descarregar l’any passat en aquesta mateixa cita. Però aquest és un repte que passa primer per revalidar el 5de9 amb folre, que van estrenar per Sant Magí i que el van carregar pel Catllar. I els del Cós del Bou tenen ganes de recuperar-lo. El castell de deu pisos quedaria descartat i completarien l’actuació amb el 9de8. En ronda de pilars, si tot va bé, clourien amb el pilar emmanillat després d’haver-lo estrenat per la festa major de Sant Fèlix. 

Recuperació als galons de nou 

Els Xiquets de Tarragona venen de l’embranzida d’última hora amb l’estrena del 5de8 l’onze de setembre per la Diada Nacional. Un castell que se’ls ha resistit enguany i que els ha donat la moral necessària per afrontar els reptes d’avui. Els matalassers volen fer gran la seva patrona revalidant amb el 5de8. El castell de nou seria el gran objectiu dels de la camisa ratllada en forma de tres després de fer-ne dos intents desmuntats per Sant Magí. 

Els verds volen el colós

L’única colla que intentarà el 3de10 amb folre i manilles seran els Castellers de Vilafranca. Els verds tenen ganes de treure’s l’espina després de carregar-lo per la diada de les Neus de Vilanova i l’Arboç. Sumarien a la diada un altre 3de9 amb el pilar i el pilar de 8 amb folre i manilles. Dues construccions que van estrenar aquesta temporada per la seva festa major. 

Comentarios
Multimedia Diari