Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Tarragona està aquest dimarts en alerta groga per risc de pluges, onatge, nevades i rissagues

Pel que fa a les temperatures, les màximes baixaran al Cantàbric oriental i a l'àrea mediterrània i augmentaran a bona part de la meitat oest peninsular

EFE

Whatsapp
FOTO: LLUÍS MILIÁN

FOTO: LLUÍS MILIÁN

Una quinzena de províncies estaran aquest dimarts en situació de risc per pluges, nevades, fenòmens costaners o rissagues, segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

En concret, l'avís groc per pluges es mantindrà a Tarragona, Barcelonna Lleida i Girona. Els fenòmens costaners tindran en risc Girona, Almeria, Granada, Múrcia i Melilla mentre que l'avís a Menorca serà per rissagues. A més a més, l'Aemet ha activat l'avís groc per nevades a Terol, Cuencia i Guadalajara i per vent a Sòria, Àvila, Madrid, Segòvia.

Aquest dimarts s'espera la possibilitat que es produeixin precipitacions localment fortes i/o persistents en àrees del nord-est peninsular i que estaran ocasionalment acompanyades de tempesta. Els intervals de vent fort afectaran Canàries, el nord-est de Girona, els litorals del sud-est i Alboran i les serres orientals de la Península.

Mentrestant, al Cantàbric, a la resta de la meitat oriental de la Península, a Balears, i al nord de les Illes Canàries, els cels estaran ennuvolats o coberts i amb precipitacions, que al nord-est peninsular i ocasionalment a serres del sud-est podrien ser localment fortes i/o persistents, i ocasionalment acompanyades de tempesta.

L'Aemet no descarta tampoc pluges febles a punts de Canàries i a primeres hores del dia al nord i l'interior de Galícia, així com en àrees del centre peninsular. A la resta de la Península tendirà a estar poc ennuvolat o amb intervals.

Respecte a la cota de neu, es preveu que les precipitacions siguin sòlides entre 900 i 1.300 metres d'altura al nord-oest; de 1.000 a 1.400 al centre i Ibèric occidental; de 1.200 a 1.800 metres al sud-est; 1.100 a 1.600 metres al sistema ibèric oriental i a partir de 1.300 a 1.700 metres al Pirineu oriental.

Pel que fa a les temperatures, les màximes baixaran al Cantàbric oriental i a l'àrea mediterrània i augmentaran a bona part de la meitat oest peninsular. A la resta es produiran pocs canvis i les gelades seran febles a les zones de muntanya de la meitat nord i a les serres del sud-est.

Els vents bufaran predominantment del nord a la majoria del país, excepte a Alborán i al litoral sud-est, on seran de component oest, i a Balears, on bufarà des del sud i girarà cap al nord-est.

Els intervals forts de vent afectaran Canàries, el nord-est de Girona i el litorals sud-est i Alborán i les serres orientals de la Península.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También