Tarragona està aquest dimarts en alerta groga per risc de pluges, onatge, nevades i rissagues

Pel que fa a les temperatures, les màximes baixaran al Cantàbric oriental i a l'àrea mediterrània i augmentaran a bona part de la meitat oest peninsular

19 mayo 2017 19:45 | Actualizado a 21 mayo 2017 20:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Una quinzena de províncies estaran aquest dimarts en situació de risc per pluges, nevades, fenòmens costaners o rissagues, segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

En concret, l'avís groc per pluges es mantindrà a Tarragona, Barcelonna Lleida i Girona. Els fenòmens costaners tindran en risc Girona, Almeria, Granada, Múrcia i Melilla mentre que l'avís a Menorca serà per rissagues. A més a més, l'Aemet ha activat l'avís groc per nevades a Terol, Cuencia i Guadalajara i per vent a Sòria, Àvila, Madrid, Segòvia.

Aquest dimarts s'espera la possibilitat que es produeixin precipitacions localment fortes i/o persistents en àrees del nord-est peninsular i que estaran ocasionalment acompanyades de tempesta. Els intervals de vent fort afectaran Canàries, el nord-est de Girona, els litorals del sud-est i Alboran i les serres orientals de la Península.

Mentrestant, al Cantàbric, a la resta de la meitat oriental de la Península, a Balears, i al nord de les Illes Canàries, els cels estaran ennuvolats o coberts i amb precipitacions, que al nord-est peninsular i ocasionalment a serres del sud-est podrien ser localment fortes i/o persistents, i ocasionalment acompanyades de tempesta.

L'Aemet no descarta tampoc pluges febles a punts de Canàries i a primeres hores del dia al nord i l'interior de Galícia, així com en àrees del centre peninsular. A la resta de la Península tendirà a estar poc ennuvolat o amb intervals.

Respecte a la cota de neu, es preveu que les precipitacions siguin sòlides entre 900 i 1.300 metres d'altura al nord-oest; de 1.000 a 1.400 al centre i Ibèric occidental; de 1.200 a 1.800 metres al sud-est; 1.100 a 1.600 metres al sistema ibèric oriental i a partir de 1.300 a 1.700 metres al Pirineu oriental.

Pel que fa a les temperatures, les màximes baixaran al Cantàbric oriental i a l'àrea mediterrània i augmentaran a bona part de la meitat oest peninsular. A la resta es produiran pocs canvis i les gelades seran febles a les zones de muntanya de la meitat nord i a les serres del sud-est.

Els vents bufaran predominantment del nord a la majoria del país, excepte a Alborán i al litoral sud-est, on seran de component oest, i a Balears, on bufarà des del sud i girarà cap al nord-est.

Els intervals forts de vent afectaran Canàries, el nord-est de Girona i el litorals sud-est i Alborán i les serres orientals de la Península.

Comentarios
Multimedia Diari