Tarragona estudia instal·lar sensors per comptabilitzar el trànsit de vehicles a la Part Alta

La millora del transport públic a Llevant i l'arribada de l'autobús a l'estació d'Altafulla, prioritats per al 2015

19 mayo 2017 23:55 | Actualizado a 20 mayo 2017 21:40
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L'Ajuntament de Tarragona estudia instal·lar sensors al portal de Sant Antoni i al carrer Salines per comptabilitzar el trànsit de vehicles a la Part Alta, segons ha avançat aquest dimecres la tinent d'alcalde de Mobilitat, Begoña Floria. La Fundació Tarragona Smart Mediterranean City i la URV són les impulsores de la prova pilot, que té com a objectiu saber en temps real el volum de trànsit a la zona i quines són les hores més problemàtiques. Floria ha valorat positivament les més de 100 accions dutes a terme enguany dins el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i ha apuntat que, de cara al 2015, prioritzaran la millora del transport públic a Llevant i l'arribada de l'autobús a l'estació d'Altafulla.

 

Reduir el pas de vehicles pel casc antic de la ciutat de Tarragona ha estat un dels objectius del Pla de Mobilitat aprovat a finals de 2011. De fet, segons ha explicat Floria, les mesures implantades han permès reduir el trànsit en un 60% en quatre anys, de 6.000 a 2.000 vehicles diaris. La instal·lació de sensors permetrà a l'Ajuntament conèixer amb exactitud els horaris més crítics i el volum exacte de pas de vehicles, per tal d'emprendre, si cal, noves mesures.

 

Prioritats per al 2015

La tinent d'alcalde ha valorat positivament aquest dimecres les accions dutes a terme dins el PMUST, especialment la millora de la connexió dels barris de Ponent amb el centre o l'arranjament de pàrquings dissuasius. Floria ha apuntat que, durant el primer trimestre de l'any que ve, s'espera posar en marxa la millora de les connexions amb la zona de Llevant, després d'atendre les aportacions dels veïns. També s'estudia pintar senyalitzacions ciclistes a la Rambla Nova per tal de sensibilitzar vianants i conductors de la possible convivència dels diferents mitjans de transport.

 

D'altra banda, l'Ajuntament de Tarragona ha explicat que mantenen converses amb l'Ajuntament d'Altafulla per tal de possibilitar l'arribada de l'autobús de l'EMT des de la Móra, Tamarit i Ferran fins a l'estació de tren del municipi altafullenc per tal de fomentar "la intermodalitat". La parada s'ubicaria en terme de Tarragona per no contravenir la legislació que impedeix a l'EMT operar fora del terme municipal, tot i que encara resta que Altafulla adeqüi el tram d'un vial per tal de possibilitar l'enllaç, ha afegit Floria.

 

L'autobús torna dilluns al carrer Colom

A més, Floria ha recordat que, a partir de dilluns vinent, tornaran a circular pel carrer Colom les línies d'autobús L-3, L-6, L-22, L-30 i L-54, en el marc de la millora de l'entorn del Mercat Central. La regidora ha apuntat que la parada de Colom disposarà d'un panell digital que avisarà del temps d'espera per a l'arribada del bus. Aquest dispositiu és pioner a la ciutat i es posarà en marxa també el dia 22 de desembre.

Comentarios
Multimedia Diari