Tarragona estudiarà bonificacions de l'IBI segons l'índex de preu recomanat per al lloguer

El tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda de l'Ajuntament, Pau Pérez, ha afirmat que el govern municipal està 'en contra dels lloguers abusius'

19 mayo 2017 16:41 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El tinent d’alcalde d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Tarragona, Pau Pérez, ha explicat que el consistori estudiarà la proposta del Govern de bonificar l’IBI a aquells propietaris que fixin preus que se situïn per sota de l’índex de lloguer recomanat i de penalitzar-lo a aquells que els situïn per sobre. Pérez ha afirmat que el govern municipal està “en contra dels lloguers abusius”. Per aquest motiu, ha dit, l’Ajuntament manté una política de foment de l’habitatge social, ja sigui mitjançant l’adquisició o la construcció d’immobles. En aquest sentit, Pérez ha posat d’exemple la nova promoció d’habitatges socials que es construirà al solar de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil.

Des de la Paeria, el regidor de Promoció i gestió de l'habitat urbà i rural i la sostenibilitat, Fèlix Larrossa, ha manifestat que quan hi hagi una proposta en ferm de la Generalitat s’estudiarà en funció de la realitat del mercat immobiliari de lloguer a la ciutat.

La mesura, que el Govern aprovarà d'aquí a dos mesos, també la podrien adoptar Barcelona, Lleida i Girona. Igualment, primer volen conèixer els detalls i els barems de la mesura per decidir com actuar segons la realitat de cada municipi.

Tal com va avançar dimarts la consellera de Governació i Habitatge, Meritxell Borràs, el Govern aprovarà en dos mesos un decret llei per fixar un índex de preus recomanats per als lloguers. Serà obligatori que les ofertes de lloguers i els contractes incloguin aquest índex, que es decidirà tenint en compte diferents característiques de l’habitatge com la ubicació, la superfície i l’antiguitat. La intenció és que a la primavera ja es pugui aplicar aquest índex recomanat en 115 municipis, principalment a Barcelona i la seva àrea metropolitana.

 

Comentarios
Multimedia Diari