Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Tarragona forma part de la ruta europea de 'ciutats antigues'

El Patronat de Turisme ha participat a la darrera reunió de treball celebrada a Pont du Gard, França.

Diari de Tarragona

Whatsapp
Foto de grup dels participants en aquest projecte “UNESCO World Heritage Journeys of Europe”.

Foto de grup dels participants en aquest projecte “UNESCO World Heritage Journeys of Europe”.

Tarragona, de la mà del Patronat Municipal de Turisme, ha participat en la darrera reunió celebrada a Pont du Gard del projecte “UNESCO World Heritage Journeys of Europe” que impulsen la UNESCO i National Geographic.

La trobada ha servit per acordar les primeres accions de promoció d’aquesta iniciativa turística d’abast europeu que té com a principal objectiu generar noves formes per experimentar el patrimoni cultural del continent.

Tarragona forma part del grup de vuit ciutats europees que integren la ruta turística de l’Antiga Europa, una de les quatre que es creen juntament amb l’Europa Reial, l’Europa Romàtica i l’Europa Underground. En total formen part del projecte 34 llocs patrimoni mundial de 19 països europeus, les dues úniques ciutats espanyoles que hi participen són Tarragona i Aranjuez.

El conjunt arqueològic de la Tarraco Romana forma part del recorregut l’Antiga Europa (Ancient Europe) al costat d’altres indrets emblemàtics de la història: el Santuari d’Asclepeion d'Epidaure (Grècia), el conjunt arqueològic d’Olímpia (Grècia), l’àrea arqueològica i la basílica d’Aquileia (Itàlia), la planícia de Stari Grad (Croàcia), la ciutat antiga de Nessèbar (Bulgària), l’aqüeducte romà del Pont del Gard (França) i els monuments romans, la catedral de Sant Pere i l’Església de la Nostra Senyora a Trèveris (Alemanya).

Aquest itinerari és un viatge per experimentar les ciutats, paisatges i edificis que encarnen la cultura i la història antiga d'Europa. L'estratègia d’aquest grup és "l'enginy de l'antiguitat: visqui el geni del món clàssic i vegi les innovacions antigues que encara impacten i viuen avui".

Les rutes es començaran a promocionar aquest any amb l’objectiu que estiguin ben posicionades per al 2018, tenint en compte que serà l’any del Patrimoni Cultural Europeu i l’Any d’Europa a la Xina.

Per això, en la trobada realitzada a Pont du Gard s’han acordat tres accions primordials que són la creació d’una pàgina web del projecte i un audiovisual de cadascuna les ciutats, a més de la promoció en xarxes socials i suports de National Geographic.

La consellera de Turisme, Inma Rodríguez, s’ha mostrat satisfeta i ha valorat de manera molt positiva que “Tarragona formi part d’aquest selecte grup de ciutats que, de la mà de la UNESCO i National Geographic, ens donarà a conèixer com a destí de turisme cultural” i ha afegit: “tenim l’honor de ser la única ciutat espanyola escollida per integrar aquest itinerari per l’Antiga Europa que ens permetrà impulsar accions de comercialització i difusió en l’àmbit internacional per arribar a nous mercats”.

La consellera ha destacat: “El reconeixement europeu és fruit de la intensa feina realitzada des del Patronat en la promoció de la ciutat, la inclusió en aquest projecte ens confirma que anem pel bon camí i ens anima a seguir treballant en aquesta línia”.

Els principals objectius d’aquest projecte europeu són augmentar el turisme sostenible als llocs declarats Patrimoni Mundial, que els visitants realitzin una estada llarga a les diferents ciutats de les rutes i, d’aquesta manera, aconseguir més suport per a la conservació i la cura d’indrets i llocs singulars que configuren una Europa plural, viva i rica en experiències.

Mercats prioritaris

El programa UNESCO World Heritage Journeys of Europe es fixa com a mercats prioritaris de la promoció i comercialització Xina, Nord d’Amèrica i Europa.

Els estudis de mercat que avalen l’impuls d’aquesta iniciativa apunten que els viatges culturals són un dels segments del turisme més grans i de major creixement, que ja representen el 40% de tot el turisme europeu. En aquest sentit, la població de la Xina es posiciona com una de les que més viatgen.

Amb prop d’1,3 bilions d’habitants al país, les dades indiquen que el 2016 més de 127 milions de persones van fer turisme internacional i, d’aquestes, un 13% van viatjar a Europa. I les previsions indiquen que és una tendència a l’alça, les xifres poden quadruplicar-se al 2020.

Temas

Comentarios

Lea También