Tarragona gestionarà el Fòrum Provincial durant 50 anys

La Comissió de Territori d'aquest dijous ha aprovat l'acord entre Generalitat i Consistori

10 diciembre 2020 15:10 | Actualizado a 10 diciembre 2020 15:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

A la comissió informativa de Territori celebrada aquest matí s’ha aprovat la cessió per part de la Generalitat de Catalunya a l’Ajuntament de Tarragona del recinte del Fòrum de la Colònia, que anirà a aprovació final en el Consell Plenari previst per divendres vinent 18 de desembre. Aquest serà de concessió demanial, de caràcter gratuït i per a un període de 50 anys.  

El Fòrum romà de Tarragona o Fòrum de la Colònia es, fins a dia d’avui, un immoble de titularitat de la Generalitat de Catalunya, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) a la categoria de BCIN-zona arqueològica i que comprèn els carrers Cervantes, Soler i Lleida. Des de l’any 2000 la UNESCO forma part de la llista de Patrimoni Mundial com a integrant del Conjunt Arqueològic de Tàrraco i a partir d’ara passarà ser de titularitat municipal. 

Aquest nou pas servirà per poder prendre embranzida i tirar endavant el projecte de recuperació del Fòrum, que segons apunta el conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo “servirà per obrir un nou espai a la ciutat i fer-lo accessible a tothom”, al mateix temps que “complementarà el futur projecte de l’Illa Corsini i la peatonalització del carrer Canyelles”.  

Comentarios
Multimedia Diari