Tarragona guanya el contenidor d'or del mes de març

Tarragona ha incrementat en un 17,46 % el reciclatge d'envasos de vidre durant el mes de març, en relació amb el mateix mes de l'any passat

13 abril 2018 12:16 | Actualizado a 19 abril 2018 16:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tarragona s’ha proclamat guanyadora d’El Contenidor d’Or del mes de març. La seva taxa de reciclatge de vidre, és a dir, els quilos de vidre que es reciclen per cada habitant, ha passat de ser d’1,31 kg el març de 2017 a 1,54 kg el març de 2018, fet que suposa un augment del 17,46 %.

Com a premi, i en reconeixement de la implicació de tots els veïns de Tarragona amb el reciclatge del vidre, El Contenidor d’Or quedarà instal·lat al municipi durant tot el mes d’abril, fins que es conegui el nou guanyador mensual.

La consellera de Neteja, Ivana Martínez, assegura estar “orgullosa de la meva ciutat pel nivell de reciclatge. Espero que aquestes bones xifres es mantinguin fins al final i aconseguim ser la ciutat guanyadora i desenvolupar el projecte de parc infantil de Mr. Iglú, una àrea d'esbarjo i diversió pels més petits amb diversos jocs dissenyats sota la temàtica del reciclatge d'envasos de vidre”.

Per la seva part, el tècnic de gerència d’Ecovidrio, Ivan Costa, destaca que “la ciutat de Tarragona és la que més accions de reciclatge de tota Espanya fa”.

El segon classificat d’aquest mes ha estat Vilafranca del Penedès, on han aconseguit fer créixer la taxa en un 8,39 %, i Granollers completa el podi amb un augment del 7,85%.

Durant aquest mes de març, només cinc municipis han tingut un percentatge de diferència positiu. Això significa que més de la meitat dels participants han tingut un percentatge negatiu i que, per tant, els seus habitants han reciclat menys quilos de vidre que durant el mateix període de l’any passat.

Tenint en compte els resultats del març, la classificació general està encapçalada per Vilafranca del Penedès, Rubí i Girona, amb un augment de l’11,65 %, l’11,30 % i el 4,39 %, respectivament.

La competició continua

El marcador va començar a comptar el dia 1 de novembre i el concurs s’allargarà fins al 30 d’abril de 2018. Aquest mes es continuaran mesurant els residus de vidre que es reciclin als municipis participants i es compararan amb els reciclats durant el mateix mes de l’any anterior. Això servirà per proclamar el municipi guanyador, on s’instal·larà El Contenidor d’Or.

En finalitzar els sis mesos de concurs, el municipi que més hagi augmentat la taxa mensual de reciclatge de vidre serà el guanyador final i podrà fer realitat un projecte de ciutat, com per exemple instal·lar un parc infantil, desenvolupar un projecte d’una entitat o ONG local, aconseguir materials per a un equipament cultural o associatiu o patrocinar un equip esportiu.

A més, per celebrar la victòria del municipi, s’hi organitzarà una gran festa oberta a tothom, amb activitats i tallers per a tota la família.

Amb l’objectiu de mobilitzar els ciutadans, els municipis participants han distribuït cartells i fullets per la ciutat i han publicat anuncis del concurs en diversos mitjans de comunicació, inclosos els digitals. En alguns casos, a aquestes accions de difusió també se suma l’organització de xerrades en diverses entitats municipals.

Comentarios
Multimedia Diari