Tarragona, has de tornar

Berni Álvarez, concejal del PSC en el Ayuntamiento de Tarragona

07 octubre 2020 15:20 | Actualizado a 07 octubre 2020 15:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La situació del comerç a Tarragona és crítica i no fa falta ser un expert per veure que cada vegada més la ciutat, tant al centre com als barris, està plena de locals tancats. Aquesta sensació desèrtica fa encara menys atractiu, tant el fet d’anar a comprar com el fet d’intentar ser emprenedor.

Les darreres notícies de tancament de botigues de nom reconegut a la Rambla han accentuat aquesta trista sensació. L’evidència que la pandèmia ha estat i està sent la rematada final a una història que ve de lluny i que no pinta gens bé, és més que clar. Ser emprenedor en aquesta època i en aquesta ciutat és un acte de valentia molt gran.

El que no pot amagar la pandèmia és una cosa que tothom veu: no hi ha un pla estratègic de comerç a la ciutat de Tarragona. Les accions són esporàdiques i fa la sensació que no s’està pensant realment com recuperar un sector que ha de ser important en una capital de província com és Tarragona i que ha de ser referent en el món turístic. Ens trobem en una ciutat que cada cop és menys atractiva en l’àmbit comercial, on les marques de qualitat no ens veuen com un punt estratègic per la seva imatge i posterior inversió. 

La cantarella que és millor anar a Reus o a Barcelona és antiga, però per desgràcia cada vegada és més real veure que altres ciutats tenen capacitat de reinventar-se i de buscar fórmules creatives per reactivar el sector comercial.

Sempre hem estat proactius a l’hora de buscar opcions per millorar la situació comercial de la ciutat. Hem proposat idees, com la de tancar carrers, lligades a accions per dinamitzar el comerç. Vam lluitar per la campanya ‘Pugem Tarragona’, però això només és l’inici d’un model de ciutat que havia de créixer cap a crear sinergies entre el comerç de proximitat i la crescuda del mercat digital. La resposta a aquest paisatge desolador va ser la creació d’una APP que al final no tenia, com ja vam avisar, massa recorregut si no anava lligada a un projecte i un treball de futur. L’APP al final ha servit per rebre una petita ajuda però la seva utilitat està limitada (noticiari, promocions aïllades, localització...), ja que aquesta informació també la poden buscar per altres vies. En definitiva, una eina insuficient.

Evidentment, el pla estratègic ha de portar mesures urgents i seguir lluitant per aquesta plataforma, però també ha d’incentivar els emprenedors amb mesures reals i els propietaris de locals amb possibles millores fiscals o d’altres iniciatives, com per exemple: canvis al voltant dels seus locals, seguir amb el tancament d’espais per fer més amable el fet d’anar a comprar (l’últim tram de la Rambla ha de ser el següent objectiu), la il·luminació de determinades zones comercials de la ciutat, millorar la mobilitat de la gent que vol anar a comprar, sigui tant via descomptes i facilitats en el tema de l’aparcament com facilitats amb el transport públic.

En definitiva, un pla transversal que requereix un gran esforç i una gran capacitat de treball. Una acció definitiva per recuperar una Tarragona activa comercialment. 

Tarragona ha de tornar a tenir vida comercial... Tarragona, has de tornar!

Comentarios
Multimedia Diari