Tarragona lidera la desena Setmana de Responsabilitat Social

Ematsa organitza el 23 d’octubre la jornada, que es durà a terme al Palau de Congressos

14 octubre 2019 19:00 | Actualizado a 14 octubre 2019 20:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Setmana de la Responsabilitat Social s’ha convertit en la cita obligada dels professionals de l’RSC de grans empreses, pimes, entitats del tercer sector, universitats i administració, amb l’interès de compartir experiències i aprendre bones pràctiques. Aquest 2019 l’esdeveniment compleix deu anys i organitzarà jornades de conferències i taules rodones a tota Catalunya. A Tarragona se celebrarà el 23 d’octubre de la mà de l’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona (EMATSA). Per primera vegada s’organitza a Tarragona una jornada sobre Responsabilitat Social Corporativa i tindrà lloc de 9.30 a 14.00 hores al Palau Firal i de Congressos de Tarragona.

La inscripció ja està oberta i es comptarà amb conferències alineades amb Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i que tractaran sobre temes específics com els informes no financers, els plans d’igualtat o la sostenibilitat ambiental en l’empresa. La inscripció es completament gratuïta, previ registre al web de l’esdeveniment: www.setmanarsc.org.

Un punt de trobada

En concret, s’ha organitzat una taula rodona sobre Compliance i ètica corporativa en la col·laboració publicoprivada; una altra sobre indústria, innovació i consum responsable; una tercera sobre Turisme sostenible: ciutats i comunitats sostenibles. I, finalmente, la professora de la Universitat de Barcelona, Begoña Román, pronunciarà una conferencia que porta per títol: Construir confiança com a tasca ética.

La Setmana de la Responsabilitat Social és un punt de trobada on conflueixen professionals de l’RSC de grans empreses, pimes, entitats del tercer sector, universitats i administració, amb l’interès de compartir experiències i aprendre bones pràctiques.

En el programa de la setmana també s’inclouen espais de trobada empresarial, així como portes obertes d’empreses responsables, voluntariat corporatiu, cinema amb valors, tallers per a la ciutadania, entre altres activitats.

L’Agenda 2030

Durant la desena edició de la Setmana de la Responsabilitat Social es pretén destacar l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

L’Agenda 2030 per a implementar els ODS és una pla d’acció que vol no deixar a ningú enrere. Així, els 17 ODS són una crida universal per a l’adopció de mesures per posar fi a la pobresa extrema, protegir el planeta i garantir que totes les persones gaudeixin de pau i prosperitat, implicant per això no només a governs sinó també al conjunt de la societat com ara ONGs, empreses privades i persones individuals.

En aquesta línia, les diferents conferències de la Setmana de la Responsabilitat Social pretenen fer arribar aquests marcs globals i objectius compartits, que sovint la ciutadania i les empreses no acaben de conèixer en detall o no saben com posar-los en pràctica, perquè tothom –des de diferents àmbits– pugui contribuir a fer-los realitat en un context d’emergència climàtica que ens interpel·la a tots i totes des d’ara i al llarg dels propers anys.

Les conferències que es duran a terme a Ematsa giraran al voltant de la Responsabilitat Social com a element transversal en el marc de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, posant l’èmfasi en com es poden aplicar en els diferents àmbits socials i empresarials, inclosos els diferents àmbits de gestió, posant exemples concrets sobre com una activitat o acció determinada s’ha desenvolupat i com contribueix a un ODS específic.

A més, també es parlarà de temes importants i de plena actualitat per a les organitzacions, com són els canvis recents en la legislació en matèria dels informes no financers i dels plans d’igualtat.

Comentarios
Multimedia Diari