Tarragona millora les carrosses dels Reis d'Orient i hi instal·la leds per reduir el consum energètic

Durant la Cavalcada es llençaran 2.000 quilos de caramels aptes per a celíacs

19 mayo 2017 16:51 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Brigada Municipal de Tarragona ja té a punt les carrosses que utilitzaran els Reis d’Orient durant la Cavalcada d’aquest dijous al vespre. Enguany, els operaris han renovat la part posterior i el policarbonat de les carrosses de Melcior, Gaspar i Baltasar. A més, s’ha substituït per leds la il·luminació de les principals carrosses que acullen nens i nenes. Aquesta mesura permetrà un estalvi del 60% del consum i una major seguretat, ja que aquest tipus de llum evita escalfament als vehicles. La Cavalcada d’enguany comptarà amb la participació de 240 infants que ajudaran a Ses Majestats a repartir els 2.000 quilos de caramels que es llençaran, tots aptes per a celíacs. Com és tradicional, Ses Majestats arribaran en vaixell al barri del Serrallo.

Està previst que, cap a un quart de set de la tarda, els tres Reis d’Orient siguin rebuts per les sirenes dels vaixells i barques del Port i per les 21 salves pirotècniques adreçades a les grans personalitats. Els patges dels Mags encendran bengales de colors per assenyalar la seva entrada a la ciutat. L’alcalde, la regidora de Festes i la presidenta de la Cavalcada de Reis els rebran al Moll de Costa i, finalment Gaspar adreçarà unes paraules als nens i nenes. 

Posteriorment, Ses Majestats es desplaçaran en vehicles fins al punt d’inici de la Cavalcada, al carrer Reial. La comitiva estarà encapçalada per la Guàrdia Urbana motoritzada, l’esquadró de genets romans i la carrossa del Fanal de la ciutat de Tarragona, seguida, entre d’altres, de les carrosses de l’Estel, la Sínia, el Dromedari, el Camell i l’Elefant. 

L’itinerari de la Cavalcada, que aplegarà unes 25.000 persones, passarà pel carrer Reial, la plaça dels Carros, el carrer Apodaca, la plaça de la Mitja Lluna, el carrer Unió, la Rambla Nova -on farà dos tombs-, el carrer de Sant Agustí, el carrer del Portalet i la plaça de la Font. Cap a dos quarts de nou del vespre està prevista l’arribada a la plaça de l’Ajuntament al ritme dels clarins i timbales per saludar Ses Majestats. Finalment, l’alcalde els lliurarà les claus de la ciutat i Melcior adreçarà un missatge de pau als infants.

Comentarios
Multimedia Diari