Tarragona només té el 20% de voluntaris per al Gran Recapte

La província ocupa l'últim lloc de tot Catalunya en el nombre de voluntaris inscrits i el Banc d'aliments fa una crida per solucionar-ho

08 noviembre 2018 16:37 | Actualizado a 09 noviembre 2018 12:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tarragona només té el 20% de voluntaris necessaris per a la desena edició de la gran col·lecta d'aliments, que se celebrarà els pròxims dies 30 de novembre i 1 de desembre, segons informa el Banc d'Aliments. Tarragona ocupa l'últim lloc de tot Catalunya en el nombre de voluntaris inscrits i el Banc d'aliments fa una crida per solucionar-ho, ja que queden tres setmanes per a aquesta campanya que recull aliments bàsics per repartir-ho entre els necessitats.

A Tarragona fan falta 4.500 voluntaris per cobrir els 350 mercats i supermercats que col·laboren en la campanya, però a data d'avui, només consta un 20%. "Mentre en la resta de províncies ja compten amb més d'un 40% del voluntariat, a la província de Tarragona només tenim un 20% registrat", ha lamentat el portaveu del Banc d'aliments de Tarragona, Òscar Ologaray. El president de la Federació catalana de bancs d'aliments, Joan Vila, ha assenyalat que els subministraments més adequats per col·laborar són oli, llet i conserves de verdura i peix.

L'any passat, el Banc dels Aliments va repartir més de 2,75 milions de quilos a 25.346 beneficiaris, un total de 109 quilos per persona.
No obstant això, una dieta equilibrada d'un adult necessita uns 400 quilos a l'any, per la qual cosa "només podem cobrir el 25% d'aquesta necessitat, per això seguirem realitzant campanyes com la Gran Col·lecta", ha detallat el portaveu. Els interessats a col·laborar poden dirigir-se a la pàgina web www.granrecapte.com o al telèfon 977 75 74 44.

Comentarios
Multimedia Diari