Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Tarragona, primera capital amb un servei d'atenció integral per a LGTBI

El SAI es va posar en marxa el passat 15 de maig i té com a principals objectius visualitzar la realitat del col·lectiu LGTBI i donar suport i atenció a les diversitats sexuals i de gèneres

Diari de Tarragona

Whatsapp
Imagen de archivo de un momento de la celebración del Día del Orgullo Gay en el Ayuntamiento de Tarragona en 2010

Imagen de archivo de un momento de la celebración del Día del Orgullo Gay en el Ayuntamiento de Tarragona en 2010

Tarragona és la primera capital de província amb un Servei d'Atenció Integral (SAI) per defensar els drets de les persones LGTBI, segons l'acord signat avui entre l'Ajuntament i la Direcció General d'Igualtat de la Generalitat.

L'acord l'han signat la regidora de Serveis a la Persona, Ana Santos (PSC), i la directora general d'Igualtat de la Generalitat, Mireia Mata, en context del Dia Internacional de l'orgull LGTBI que se celebra demà, 28 de juny.

Santos ha concretat que per garantir una bona atenció han establert acords com el d'avui amb la Generalitat, amb el Col·legi de Psicòlegs i el Col·legi d'Advocats.

Impulsarà el treball en xarxa, elaborarà informes sobre la situació local de les persones LGTBIQ, dissenyarà estratègies de sensibilització i establirà canals d'atenció i suport a víctimes d'homofòbia

Mata ha comentat que el conveni vol desplegar la Llei 11/14 per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals.

El SAI es va posar en marxa el passat 15 de maig i té com a principals objectius visualitzar la realitat del col·lectiu LGTBI i donar suport i atenció a les diversitats sexuals i de gèneres.

Impulsarà el treball en xarxa, elaborarà informes sobre la situació local de les persones LGTBIQ, dissenyarà estratègies de sensibilització i establirà canals d'atenció i suport a víctimes d'homofòbia.

Mata preveu que aquest any "la majoria dels 105 ajuntaments de més de 20.000 habitants i els consells comarcals disposin d'un servei d'aquestes característiques".

Amb la pròxima obertura dels serveis municipals als ajuntaments de Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú, tots dos a Barcelona, la xarxa de SAI tindrà catorze centres.

Temas

  • LGTBI

Comentarios

Lea También