Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Tarragona rebutja la violència masclista deixant sabates davant l'Ajuntament

És per recordar les dones assassinades. S’ha fet la lectura del Manifest a la plaça de la Font de Tarragona

Diari de Tarragona

Whatsapp
FOTO: Alfredo González

FOTO: Alfredo González

Unes desenes de persones han rebutjat aquest dilluns la violència masclista a la plaça de la Font de Tarragona, en el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. Membres de totes les formacions amb representació municipal s'han trobat davant l'ajuntament, on conselleres dels diferents partits han llegit el manifest unitari proposat per la Generalitat, les quatre diputacions, la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis. També s'han deixat uns quants parells de sabates a les escales d'entrada del consistori per recordar les dones assassinades per violència masclista i s'ha exposat un mapa de l'Estat amb llaços violetes col·locats als llocs on s'han produït feminicidis durant el 2019.

El manifest evidencia que la violència contra les dones no només s'exerceix en "els espais públics, els locals d'oci o les festes populars" sinó que també es genera als llocs de feina i a les llars. El text assenyala que les dones viuen en una posició de desigualtat i ha denunciat un sistema patriarcal que les "oprimeix, silencia i mata". "Aquesta violència funciona de forma alliçonadora, ens socialitza en la por i ens llença un missatge ben clar: volen controlar i sotmetre la vida de les dones", expressa.

FOTO: Alfredo González


També es valora la feina dels moviments feministes per visibilitzar els feminicidis i es reconeix "la força, el coratge i la valentia de les dones, de les supervivents i de les que han estat assassinades, de les que han trencat el silenci i de les que lluiten dia a dia per fer-ho".

Per demostrar l'impacte dels assassinats vers les dones, s'ha instal·lat un mapa de l'Estat amb llaços violetes col·locats als llocs on s'han produït feminicidis durant el 2019. Fins aquest dilluns 93, quinze dels quals a Catalunya i tres a la demarcació de Tarragona. Segons han apuntat des de l'Ajuntament 1.104 dones han estat ateses pels Mossos d'Esquadra al Camp de Tarragona per violència masclista entre l'1 de gener i el 31 d'octubre d'enguany.

FOTO: Alfredo González

La CUP demana tallers d'autodefensa

La CUP de Tarragona ha emès un comunicat on demana que es facin tallers d'autodefensa feminista durant tot l'any als centres cívics de la ciutat. Els cursos que proposen les cupaires "combinen l'adquisició de tècniques físiques per a poder respondre davant una amenaça amb altres dinàmiques per treballar l’autoconfiança així com prendre consciència de les pors".

La consellera Laia Estrada ha afirmat que “cal trencar amb la normalització que empara i invisibilitza les violències masclistes”, i ha emplaçat el govern municipal a comprometre’s per eradicar-la “amb campanyes de prevenció i sensibilització però també facilitant que les dones s’apoderin, mitjançant l’autodefensa feminista”. 

Temas

Comentarios

Lea También