Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Tarragona recorda als sants Fructuós, Auguri i Eulogi

Es fa en memòria del martiri l’any 259 d.C  on van ser cremats vius a l’amfiteatre romà sota la persecució dels emperadors Valerià i Gal·liè

Diari de Tarragona

Whatsapp
Recreació de la crema dels tres cristians a mans del romans.

Recreació de la crema dels tres cristians a mans del romans.

Aquest any el 21 de gener, memòria del martiri l’any 259 d.C dels sants Fructuós, bisbe; i Auguri i Eulogi, diaques, cremats vius a l’amfiteatre romà de la ciutat sota la persecució dels emperadors Valerià i Gal·liè va caure en diumenge.

Per aquest motiu, com a fet extraordinari, l’Associació cultural Sant Fructuós ha representat «La Passió de Sant Fructuós» a l’amfiteatre de Tarragona coincidint amb el dia i l’hora que van esdevenir els fets martirials recollits a la Passio Fructuosi.

Prop de 600 persones van assistir a aquest espectacle, representat per tres-cents actors, on es combina la recreació història, bellesa coreogràfica i música en directe interpretada per l’Schola Cantorum dels Amics de la Catedral de Tarragona.

Coincidint amb el desè aniversari de l’obertura de l’Any Jubilar de Sant Fructuós es va retre homenatge al Sr. Albert Abelló, traspassat recentment, per la seva col•laboració en aquest Any Jubilar. La representació va comptar amb l’assistència de l'Arquebisbe, el director general d’Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell i la consellera de Patrimoni històric de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floría.

A la tarda, a la Catedral, va tenir lloc la missa de la solemnitat presidida per l'Arquebisbe i concelebrada pel Capítol de la Catedral i els preveres de la ciutat i l’arxidiòcesi.

El Cor i Orquestra dels Amics de la Catedral van ser els encarregats de sostenir els cants de la celebració. La celebració es va iniciar amb la processó d’entrada i el trasllat de l’arqueta amb les relíquies des de la capella de sant Fructuós fins al presbiteri.

Missa pontifical en honor als sants màrtirs.


«Sant Fructuós va viure en un temps de persecució, semblant al que viuen encara avui milions de germans en la fe de Crist arreu del món. La persecució contra els cristians no és pas una cosa d’ahir sinó una cosa ben actual», va dir Jaume Pujol, en l’homilia.

«En moltes ocasions assimilem el martiri als màrtirs cristians dels tres primers segles, els quals van ser assassinats per les seves conviccions religioses. No obstant, hi ha hagut més màrtirs cristians al segle XX que en el conjunt dels dinou segles anteriors», va subratllar.

Bateig de la Passió a l'Amfiteatre.

I va afegir: «Sant Fructuós poc abans del seu martiri, va dir: “Ens cal tenir present l’Església catòlica, estesa d’orient fins a occident”. No puc estar-me de pensar com una frase tan curta pugui estar tan carregada de significat. No són pas unes paraules boniques per quedar bé, sinó el veritable testament d’un home que està a punt de donar la seva vida per la fe en Crist. Són unes paraules que cal meditar en aquest temps de crisi i no creença, on tots els valors es qüestionen i on el pessimisme es va fent un lloc als nostres cors».

La celebració va finalitzar amb la veneració de les relíquies dels sants màrtirs per part dels fidels congregats.

Temas

Comentarios

Lea También