Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Tarragona retalla terminis del Pla d'Ajust Econòmic

L'informe d'Intervenció del quart trimestre de 2017 certifica un increment d'ingressos superior a la previsió inicial

Diari de Tarragona

Whatsapp
El conseller d’Economia i Hisenda de l'Ajuntament de Tarragona, Pau Pérez.

El conseller d’Economia i Hisenda de l'Ajuntament de Tarragona, Pau Pérez.

Els ingressos corrents, les despeses, l’estalvi net i, fins i tot, el període mig de pagament de l’Ajuntament de Tarragona als proveïdors són positius.

Així es desprèn de l’informe d’Intervenció General del quart trimestre de 2017 sobre l’execució del Pla d’Ajustament. Un document que evidencia que l’Ajuntament de Tarragona sortirà del Pla d’Ajust enguany, un any abans del previst (finalitzava el 2019).

Aquest informe recull que l’Ajuntament de Tarragona ha incrementat un 9.36% els ingressos corrents respecte al Pla d’Ajust. En conjunt, els ingressos presenten un efecte positiu respecte a les mateixes previsions del Pla d’Ajust.

L’informe també diu que “al tancament de l’exercici 2017 presenta capacitat de finançament, donant compliment al Pla d’Ajustament”, explica el conseller d’Economia i Hisenda, Pau Pérez.

Pel que fa a les despeses corrents, s’ha rebaixat i força respecte a l’últim informe. En aquest sentit, l’increment només ha estat d’un 0,15% respecte a les previsions contemplades al Pla d’Ajustament, que es troba compensat per l’increment d’ingressos corrents.

Una altra dada positives que inclou l’informe d’Intervenció General és que el període mig de pagament a proveïdors se situa en 22,05 dies, calculat segons el RD 635/2014 de 25 de juliol.

Per tant, aquesta xifra indica que el període mig de pagament està per sota dels 30 dies establerts segons la normativa vigent. Les dades són consolidades amb les empreses municipals.

Una altra de les magnituds financeres i pressupostàries que recull l’informe és l’estalvi net previst pel 2017. Aquest és positiu i, fins i tot, superior a la previsió del Pla d’Ajust. “Les dades demostren que al tancament de l’exercici 2017 presenta capacitat de finançament, donant compliment a l’objectiu d’Estabilitat Pressupostària i això és molt important”, subratlla Pau Pérez.

L’informe d’Inrtervenció evidencia els bons resultats econòmics. És a dir, hi ha un encaix entre el pressupost municipal i el Pla d’Ajust”, conclou el conseller d’Economia i Hisenda, Pau Pérez.

Temas

Comentarios

Lea También