Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Tarragona, seu del Seminari Internacional Planet Youth

L'objectiu es reduir el consum de drogues entre la població juvenil i promoure entorns saludables

Diari de Tarragona

Whatsapp
La regidora de Serveis a la Persona, Ana Santos. Foto: Mauri

La regidora de Serveis a la Persona, Ana Santos. Foto: Mauri

Tarragona acollirà especialistes internacionals en matèria de prevenció de les addiccions entre adolescents en el Seminari Planet Youth, que se celebrarà els propers dies 17 i 18 d'abril.

L'organització va a càrrec de la conselleria de Serveis a la Persona de l’Ajuntament de Tarragona i el Centre Islandès d'Investigació i Anàlisi Social (ICSRA).

Planet Youth és una iniciativa islandesa de prevenció comunitària que té com objectiu reduir els consums de drogues en la població juvenil i promoure entorns saludables. Tarragona és la única ciutat de l’Estat espanyol que desenvolupa aquest model des de l’any 2015.

La consellera de Serveis a la Persona, Ana Santos, ha explicat en roda de premsa que “el Seminari vol posar en valor l’èxit que el Planet Youth ha tingut a Islàndia i la implantació d’aquest model a Tarragona, mitjançant l’enquesta que es va realitzar als adolescents l’any 2015, l’estudi dels seus resultats i els aspectes pràctics que cal aplicar en el treball comunitari per disminuir el consum del tabac, drogues i alcohol”.

 

El Seminari va dirigit a professionals interessats en la prevenció de drogues i la promoció de la salut dels infants i adolescents i es preveu l’assistència de 150 persones.

A més, de regidors i conselleres de diferents comunitats autònomes. També hi seran presents delegacions oficials de salut i desenvolupament social de Argentina, Mèxic, Colòmbia i Brasil.

 

Entre els ponents, cal destacar dos dels creadors del Planet Youth, Inga Dóra i Jón Sigfússon, directors del Centre Islandès d'Investigació i Anàlisi Social, juntament amb Juan Carlos Melero -responsable de prevenció de la Fundació Edex- , Oriol Romaní, professor Emèrit de la URV i director de l'Medical Anthropology Research Center, i el director de la Càtedra d'Inclusió Social de la URV, Àngel Belzunegui, entre d'altres.

 

L’enquesta Planet Youth a Tarragona

 

En el marc del Planet Youth s’han realitzat estudis comparatiu dels hàbits i estils de vida entre joves de diversos països. Dins el projecte europeu Erasmus +, Tarragona va ser l'única ciutat espanyola que hi va participar i va presentar els resultats d’una enquesta efectuada durant el 2015 a més de 2.500 adolescents d’entre 15 i 16 anys. A més d'avaluar les tendències de consum de tabac, alcohol i diferents drogues, l’enquesta també preguntava temes com l'atenció dels pares, la influència dels amics, els professors o l'esport.

 

La consellera de Serveis a la Persona, Ana Santos, ha explicat que ara “el Servei de Prevenció de les Addiccions de l’Ajuntament està tirant endavant el PlanetYouth, amb una experiència pilot coordinada amb els diferents departaments municipals, per fer fòrums consultius als centres cívics dels barris sobre aquesta temàtica. A més, enguany, el desplegament comunitari de Planet Youth es fa al barri de Sant Salvador amb un treball comunitari”.

Temas

Comentarios

Lea También