Tarragona tindrà Sant Magí

El programa de la Festa Major d'Estiu canviarà radicalment per motius de seguretat sanitària, però hi ha el ferm compromís municipal de que la celebració, tot i ser diferent, es faci aquest agost

10 junio 2020 10:39 | Actualizado a 11 junio 2020 15:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La festa Major de Sant Magí serà enguany diferent. La incertesa de l’evolució del coronavirus fan que des de l’Ajuntament de Tarragona s’hagi hagut de prendre una decisió amb les diferents entitats de la festa i tècnics municipals de com encarar l'edició de 2020.

L’alcalde i conseller de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà, ha destacat avui en la presentació del cartell que “aquesta realitat ens obliga a donar una resposta ferma, mesurada i raonable, adreçada a que la ciutadania pugui tenir la sensació real de control i seguretat en els espais públics i privats i alhora gaudint de la festa”.

L'acte de presentació ha estat a la porta de l'ermita del patró, al carrer del Portal del Carro.

Ricomà ha anunciat que des de l’Ajuntament “proposem que la programació de Sant Magí d’enguany incorpori nous continguts, ja sigui en espais físics com virtuals; així com accions adreçades a poder visualitzar i viure aquest nou programa de la millor manera possible”.

Una de les principals mesures que s’adoptaran és compactar la durada de la Festa, és a dir, centrar tota l’activitat en els dies oficials 17, 18 i 19 d’agost i programar-hi els actes essencials.

D’altra banda i com és d’esperar, es potenciarà el contingut audiovisual. Fins ara els mitjans locals i les xarxes municipals, principalment, feien de complement auditiu i visual a la festa, per a la gent que no podia sortir al carrer, per seguir-ho des de casa, però enguany aquesta programació passarà a formar part del contingut real i potent de la Festa.

El contingut audiovisual serà un dels grans protagonistes de la festa

D’una banda es proposaran continguts d’arxiu i programes especials de Tac12; però també es presentaran nous projectes audiovisuals que comptaran amb la participació dels tarragonins i tarragonines. “Sens dubte podem dir que Tac12 farà d’altaveu de la part més important de la festa”, ha apuntat Ricomà i proposarà continguts molt potents i destacats com la diada Castellera de Sant Magí i la tradicional Professó de la tarda, adaptats a la situació.

El so també passarà a tenir més protagonisme, més enllà dels espais físics. La música tradicional o les campanades poden ser un element recurrent i clarament identificador de la festa; però que enguany passarà a tenir un valor més que simbòlic. D’una banda es marcarà l’inici i final de festa amb una tronada, d’altra banda també es podran sentir les Matinades del dia de Sant Magí, sortint des de diferents punts de la ciutat. També prendran un sentit especial el so de les campanes i el treball dels campaners, amb una proposta encara per definir.

La programació imprescindible

Pel que fa als actes tradicionals, l’equip de festes i els Portants de l’Aigua estan treballant amb la possibilitat de fer una Baixada de l’Aigua des de la Brufaganya diferent, així com fer una distribució de l’aigua, l’alfàbrega i les mides de manera diferent, complint les condicions de seguretat.

La proposta és que l’Aigua baixi des de la Brufaganya amb un original vehicle de transport històric a motor des de la matinada del dia 18 arribant a Tarragona al migdia del mateix dia. La distribució de l’aigua, alfàbrega i mides es planteja fer-la de manera descentralitzada creant més d’un punt de distribució els dies 18 i 19, per tal d’evitar aglomeracions.

També es preveu la celebració dels actes religiosos restringint l’accés dels fidels als carrers Portal de Sant Llorenç i carrer de l’Escorxador.

La música, tan present a la festa, serà representada amb diferents propostes que ja tenen un caràcter tradicional en els darrers anys, però que enguany es reforcen de manera simbòlica sent essencials a la festa.

Ara per ara podem donar a conèixer que tindrem el Festival de Sant Magí de l’Associació Músics Tarragona (AMT) que, amb invitació prèvia i amb una rotació de públic i artistes amb capacitat d’assumir la major demanda de públic possible, aniran donant l’oportunitat de gaudir-lo a tothom que ho desitgi.

El dia 17 d’agost s’ha confirmat el concert del violinista Ara Malikian, que es farà al Teatre Auditori del Camp de Mart, amb totes les mesures de seguretat. El mateix emplaçament també servirà per a una nova edició de la Imaginada que, fruit del treball amb els seus representants, s’ha consensuat una edició adaptada a la realitat sanitària i social.

Aquesta edició es desenvoluparà també a l’interior del Teatre Auditori Camp de Mart, com és tradicional els dies previs a la festa, en aquest cas els dies 13, 14, 15 i 16 d’agost.

En aquests moments s’està treballant per acabar de perfilar la programació que en principi la configuraran una dotzena d’actes. En unes setmanes s’acabaran de definir les condicions d’accés del públic al recinte i dels artistes a l’escenari per tal de garantir les exigències sanitàries que la normativa estableixi.

Comentarios
Multimedia Diari