Tarragona vol tornar a ser la ciutat europea que dóna més sang en un dia

La Marató de sang de Santa Tecla serà aquest dissabte

19 mayo 2017 21:48 | Actualizado a 22 mayo 2017 13:01
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tarragona crida a repetir com a ciutat europea que més donacions de sang registra en un dia, a través de la tradicional Marató de sang que forma part del programa de festes patronals de Santa Tecla i que se celebrarà aquest dissabte, amb el rècord obtingut l'any passat de 1.500 donacions.

L'Ajuntament de Tarragona i el Banc de Sang i de Teixits fan una crida a la participació en la Marató de Sang, que se celebrarà aquest dissabte des de les nous del matí fins a les nou del vespre al Teatre Tarragona.

L'any passat es van registrar 1.500 donacions "en un moment de l'any on precisament més falta fan, ja que després de l'estiu és quan més baixen les reserves", segons el director del Banc de Sang, Enric Contreras.

"Ara -detalla- hi ha per a vuit dies, una situació de normalitat, però es necessita, especialment, dels grups A negatiu i 0 negatiu".

De la seva banda, la regidora de Salut, Ana Santos, ha indicat que la Marató "s'ha convertit en un acte social de primer ordre, en què s'impliquen de forma altruista un gran nombre d'entitats i persones" al llarg dels últims onze anys.

Durant tot el dia, es programaran activitats, actuacions, servei de guarderia i obsequis per a tots els donants (entrada al Aquopolis i partits del CBT i el Nàstic, entre d'altres).

Comentarios
Multimedia Diari