Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Teatre amb notes musicals

El Teatre Magatzem acollirà 17 espectacles. Els 28 restants es faran al Teatre Tarragona i un a l’Auditori de la Diputació

ACN

Whatsapp
Ainhoa Arteta, el 30 de setembre a les 21 hores, al Teatre Tarragona.

Ainhoa Arteta, el 30 de setembre a les 21 hores, al Teatre Tarragona.

La nova temporada de tardor dels Teatres de Tarragona incorpora tres cicles dedicats a la música tradicional, el jazz i la dansa contemporània, amb 17 espectacles, que es representaran al Teatre el Magatzem. La resta de la temporada estable, que es desenvoluparà entre octubre i febrer, inclourà 28 espectacles més de teatre familiar, de la temporada simfònica, d’òpera i del festival de màgia. Carmen Machi, Ainhoa Arteta i el Quartet Mèlt conformen alguns dels noms propis de la programació, que tindrà un pressupost de gairebé 90.000 euros. El regidor de Cultura, Josep Maria Prats, subratllà que el Govern municipal aposta per crear estructures culturals que garanteixin la solidesa del panorama artístic. 

Els tres nous cicles de música tradicional, jazz i dansa contemporània compta amb les direccions artístiques de Joana Chordà (El Tecler), Kike Colmenar i Ana Corredor (Espai Evohé), respectivament, sempre sota l’organització municipal. Els espectacles es representaran al Teatre el Magatzem, de la Societat Obrera Tarraconense, i es convertirà en el complement del Teatre Tarragona com a seus de la programació.

Carmen Machi, el 26 de novembre, a les 18 hores, al Teatre Tarragona

Teatre familiar

Pel que fa a la resta de la temporada estable, es desenvoluparà d’octubre de 2017 a febrer de 2018 i inclou 28 espectacles dividits en quatre grans pilars: teatre, temporada simfònica, òpera i festival de màgia. Entre les propostes d’arts escèniques destaquen Carmen Machi encapçalant el repartiment de la comèdia La autora de Las Meninas; les noves produccions d’Art, amb Pere Arquilluè, Francesc Orella i Lluís Villanueva, i de Paraules encadenades, de Sergi Belbel, i el demolidor retrat del matrimoni que Lluís Soler i Mercè Arànega protagonitzen a Dansa de mort. 

En l’apartat musical sobresurten el Gran Concert d’Any Nou a càrrec de la Strauss Festival Orchestra o el concert de Nadal amb el Quartet Mèlt. La temporada també tindrà un important component solidari amb el concert de The Gospel Viu Choir a favor de Mans Unides i la gala de Pallassos Sense Fronteres.

La temporada simfònica vindrà de la mà de l’Orquestra Camera Musicae, que oferirà sis concerts. La soprano Ainhoa Arteta serà la protagonista del primer dels concerts d’una temporada en què el públic també podrà gaudir d’intèrprets de prestigi com la pianista Alice Sara Ott, el mandolinista Avi Vital i la violinista Sayaka Shoji i el director Salvador Mas. La música de John Williams també es podrà sentir al Teatre Tarragona en un concert dedicat íntegrament a la banda sonora de Star Wars.

Quartet Mèlt, el 17 de desembre, a les 18 hores, al Teatre Tarragona

La temporada estable dels Teatres de Tarragona se sumarà, un any més, al Festival Teatre Màgic amb dues propostes d’interès per al gran públic. El televisiu Jeff Toussaint proposarà a Una nit hipnòtica una vetllada de magnetisme i misteri, mentre que el popular Juan Tamariz sorprendrà amb la seva barreja d’humor i il·lusionisme a Magia Potagia... ¡y más!

La cita amb l’òpera arribarà en aquesta ocasió amb una òpera bufa de Mozart, Così fan tutte, amb la infidelitat com a teló de fons enmig de juguesques i embolics. La producció anirà novament a càrrec de l’Orquestra Simfònica del Vallès i el Cor Amics de l’Òpera de Sabadell.

La programació familiar es potencia amb sis espectacles adreçats especialment als més menuts, entre els quals destaquen les clàssiques representacions dels Pastorets a càrrec de l’Associació la Salle i la companyia La Golfa, i dues noves propostes del festival El Més Petit de Tots, amb la companyia De Stilte i la dansa de l’Associació Blink Flash.

Strauss Festival Orchestra, el 28 de desembre, a les 21 hores, al Teatre Tarragona

El talent local també tindrà un pes destacat a la programació. Així, la Banda de Música Fòrum TGN s’estrenarà amb un concert dedicat a la banda britànica Queen, mentre que la Banda Unió Musical de Tarragona portarà a escena l’habitual Concert de Santa Cecília. RiTmEs, el nou espectacle de l’Esbart Dansaire de Tarragona i Faktoria Folk i la interpretació del Trencanous d’Artemis Dansa completen la nòmina dels creadors tarragonins.

Local per a la Sala Trono

Prats va avançar que «en un mes vista» es tindran notícies del futur espai que podria acollir la Sala Trono, que va tancar al públic abans de l’estiu. «S’està buscant un espai per a la Trono, que no ha de ser necessàriament municipal. No volem que es perdi l’espai», va assenyalar. 

Temas

Comentarios

Lea También