Telefónica i l'Ajuntament de Tarragona posen en marxa un centre d'emprenedoria del món digital

El nou espai de 'crowdworking' pretén convertir projectes emprenedors en negocis econòmicament viables

ACN

Whatsapp
Instal·lacions del Tarragona Open Future a l'edifici Tabacalera. Foto: ACN

Instal·lacions del Tarragona Open Future a l'edifici Tabacalera. Foto: ACN

Telefónica ha inaugurat aquest dimarts a Tarragona el seu primer gran centre d'emprenedoria a Catalunya, en col·laboració amb l'Ajuntament de la ciutat. El nou espai de 'crowdworking' ha estat batejat amb el nom de 'Green M1' Tarragona Open Future i s'ubica a l'edifici Tabacalera. Aquest indret està dissenyat per transformar idees i projectes emprenedors d'alt potencial en negocis econòmicament viables amb capacitat per competir al mercat. El president de Telefónica Open Future, Luis Solana, ha avançat que esperen acollir entre 20 i 30 iniciatives de l'àmbit de la societat digital, les quals seran tutelades amb l'objectiu que puguin agafar embranzida i aconseguir finançament.

"Aquest projecte és la forma més segura de garantir a un emprenedor que la seva idea no es perdrà perquè li faltin diners o no sàpiga com fer-ho". Així ha resumit el màxim responsable del Telefónica Open Institute, Luis Solana, l'objectiu d'aquest projecte que té en les noves instal·lacions de Tarragona del primer espai de 'crowdworking' que la companyia impulsa a Catalunya. Ja en té d'operatius a Galícia, Extremadura, Andalusia i, properament, també a Madrid.

El programa Open Future té com a objectiu captar el talent innovador i posar-lo en contacte a través d'una plataforma online. La plataforma permet que emprenedors, empreses i entitats de tot el món comparteixen idees i projectes i els treballin de forma col·laborativa. Des de Tarragona, oferirà una tutela i guia als emprenedors locals per al desenvolupament de les seves accions. El centre estarà obert a la participació d'emprenedors d'arreu de Catalunya i, a les seves instal·lacions, es desenvoluparan xerrades, tallers, showrooms i esdeveniments.

Solana ha fet una crida a mobilitzar les grans empreses del territori a implementar models similars de foment de l'emprenedoria. "L'atur no baixarà si no es creen empreses", ha subratllat. La companyia preveu seleccionar entre 20 i 30 iniciatives d'entre totes les que es presentin. Una desena aspiraran a formar part de Wayra, un programa de Telefónica on la companyia inverteix 40.000 euros en cada projecte. Més endavant, podran tenir accés a Amerygo, on la inversió per projecte pot arribar als 2 MEUR.

Segons l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, aquest projecte esdevé un exemple de la importància de la col·laboració entre la iniciativa pública i la privada, alhora que es fomenta l'emprenedoria jove. "Amb projectes com aquests ens posen al primer nivell en l'emprenedoria d'arrel tecnològic, un món que no té fronteres i on creiem que podem esdevenir referents", ha afirmat.

L'alcalde ha avançat que volen implicar diversos agents econòmics en el projecte. Així, s'han concertat trobades amb l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), companyies empresarials, sindicats, universitat, firmes de l'àmbit de la recerca i la innovació, i centres tecnològics i científics. "Ells també han de complementar la seva tasca amb iniciatives privades que ens ajudin en els camps de la paleontologia, l'arqueologia, la química i l'alimentació", ha afegit.

Temas

  • TARRAGONA

Comentarios

Lea También