Terrània 2017 dedicarà l’exposició central a l’artista Teresa Gironès

El 29 i 30 de setembre i l’1 d’octubre de 2017 tindrà lloc a l’antiga església i claustre de Sant Francesc de Montblanc el Terrània 2017. L’exposició central és de Teresa Gironès

21 septiembre 2017 08:38 | Actualizado a 21 septiembre 2017 14:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Teresa Gironès ja va ser protagonista de Terrània l’any 2007 quan se li va dedicar l’exposició central al pati del Palau Alenyà i també el cartell de la que era la cinquena edició del festival. Era professora de l’Escola d’Art i Disseny a la Llotja de Barcelona, fundadora de l’Associació de Ceramistes de Catalunya i havia estat reconeguda per la Generalitat de Catalunya com a Mestre Artesà en la categoria de ceràmica.


La seva obra
La seva obra està molt repartida en l’àmbit internacional i havia realitzat més de 200 exposicions arreu del món. El seu prestigi la va fer mereixedora d’entrar a ser membre de l’Acadèmia Internacional de Ceràmica de Ginebra.
A més, té un marcat segell personal i compromès, destacant les figures amb rostres molt expressius, especialment infantils, que sempre transmeten molt més del que aparenten. Amb la seva obra, la ceramista barcelonina convida a moments de reflexió entre els qui observen l’obra, que aprofundeix en els sentiments de les persones.


Teresa Gironès va morir al setembre del 2016 mentre preparava una exposició col·lectiva a Reus. Va suposar un gran impacte entre els ceramistes catalans i el seu dol està costant molt de superar.
Per aquest motiu el seu espòs Miquel i la seva filla Montserrat van veure amb bons ulls l’organització de l’exposició retrospectiva i la inauguració el dia 1 de setembre serà un record merescut i emocionat, ja que pràcticament coincidirà amb el primer aniversari de la mort de l’artista.

L’exposició tindrà lloc a l’antic hospital de Santa Magdalena que ja va acollir amb èxit l’exposició de la passada edició del festival dedicada a Madola. Es podrà visitar els caps de setmana del 2 i 3, 16 i 17 i 23 i 24 de setembre i durant la celebració del festival els dies 29 i 30 de setembre i 1 d’octubre.


Un dels objectius de Terrània és la descoberta de la ceràmica artística i decorativa, un tipus de ceràmica encara desconeguda en aquest país, ja que quan es parla de ceràmica normalment es relaciona amb la ceràmica tradicional (utensilis de la llar i del transport, entre altres).

Comentarios
Multimedia Diari