Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Terrània 2017 dedicarà l’exposició central a l’artista Teresa Gironès

El 29 i 30 de setembre i l’1 d’octubre de 2017 tindrà lloc a l’antiga església i claustre de Sant Francesc de Montblanc el Terrània 2017. L’exposició central és de Teresa Gironès

Alba Tudó

Whatsapp
Imatge del Terrània de l'any passat

Imatge del Terrània de l'any passat

Teresa Gironès ja va ser protagonista de Terrània l’any 2007 quan se li va dedicar l’exposició central al pati del Palau Alenyà i també el cartell de la que era la cinquena edició del festival. Era professora de l’Escola d’Art i Disseny a la Llotja de Barcelona, fundadora de l’Associació de Ceramistes de Catalunya i havia estat reconeguda per la Generalitat de Catalunya com a Mestre Artesà en la categoria de ceràmica.


La seva obra
La seva obra està molt repartida en l’àmbit internacional i havia realitzat més de 200 exposicions arreu del món. El seu prestigi la va fer mereixedora d’entrar a ser membre de l’Acadèmia Internacional de Ceràmica de Ginebra.
A més, té un marcat segell personal i compromès, destacant les figures amb rostres molt expressius, especialment infantils, que sempre transmeten molt més del que aparenten. Amb la seva obra, la ceramista barcelonina convida a moments de reflexió entre els qui observen l’obra, que aprofundeix en els sentiments de les persones.


Teresa Gironès va morir al setembre del 2016 mentre preparava una exposició col·lectiva a Reus. Va suposar un gran impacte entre els ceramistes catalans i el seu dol està costant molt de superar.
Per aquest motiu el seu espòs Miquel i la seva filla Montserrat van veure amb bons ulls l’organització de l’exposició retrospectiva i la inauguració el dia 1 de setembre serà un record merescut i emocionat, ja que pràcticament coincidirà amb el primer aniversari de la mort de l’artista.

L’exposició tindrà lloc a l’antic hospital de Santa Magdalena que ja va acollir amb èxit l’exposició de la passada edició del festival dedicada a Madola. Es podrà visitar els caps de setmana del 2 i 3, 16 i 17 i 23 i 24 de setembre i durant la celebració del festival els dies 29 i 30 de setembre i 1 d’octubre.


Un dels objectius de Terrània és la descoberta de la ceràmica artística i decorativa, un tipus de ceràmica encara desconeguda en aquest país, ja que quan es parla de ceràmica normalment es relaciona amb la ceràmica tradicional (utensilis de la llar i del transport, entre altres).

Temas

Comentarios

Lea También