Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Terrània dedica l’exposició central a la memòria de Teresa Gironès

La mostra es podrà visitar a l’antic Hospital de Santa Magdalena els caps de setmana del mes de setembre 

Joan Boronat

Whatsapp
Organitzadors de Terrània seleccionant una obra de Teresa Gironès. Foto: CEDIDA

Organitzadors de Terrània seleccionant una obra de Teresa Gironès. Foto: CEDIDA

El Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc dedicarà l’exposició central i el cartell de la quinzena edició del certamen a Teresa Gironès, en el primer aniversari de la seva mort. 

La ceramista barcelonina va morir l’estiu passat i serà la primera exposició retrospectiva on es repassi la seva obra. Teresa Gironès ja va ser protagonista de Terrània l’any 2007 quan se li va dedicar l’exposició central, al pati del Palau Alenyà, i també el cartell de la que va ser la cinquena edició.

Les seves peces tenen un marcat segell personal i compromès, i en destaquen les figures amb rostres molt expressius, especialment els infantils, que sempre transmeten molt més del que aparenten. Amb la seva obra, la ceramista barcelonina convida a moments de reflexió entre els qui l’observen, ja que aprofundeix en els sentiments.

A Montblanc, l’exposició es podrà veure a l’antic Hospital de Santa Magdalena, que ja va acollir, amb èxit, la mostra de la passada edició del festival, dedicada a Madola, una altra reconeguda ceramista. Es podrà visitar els caps de setmana, del 2 i 3, 16 i 17 i 23 i 24 de setembre i durant la celebració del festival Terrània, els dies 29 i 30 de setembre i 1 d’octubre.

Selecció d’obres

Les obres que restaran exposades al certamen montblanquí estan essent seleccionades per diversos ceramistes que col·laboren en l’organització i que ja van visitar el taller de l’artista el mes de gener, per començar a fer el plantejament previ. Totes les novetats sobre l’exposició i el festival es poden consultar a www.terrania.cat.

La imatge triada per al cartell de Terrània 2017 és una peça de Teresa Gironès que fa referència al drama dels refugiats que moren, dia rere dia, intentant creuar la Mediterrània fugint d’una realitat de misèria, guerra i desolació.

Com és habitual, la imatge del cartell també apareixerà en el flyer de promoció i serà la portada del programa. Juntament amb els ceramistes de la comarca de la Conca de Barberà s’ha dissenyat una programació especial, en ocasió de la quinzena edició d’un festival que ja és un referent a Europa, dins de l’especialitat, i que comptarà amb la Gran Bretanya com a país convidat

Temas

Comentarios

Lea También