Más de Tarragona

Tarragona Cultura popular

Test d’antígens per tornar als assajos de castells

La Coordinadora de Colles Castelleres veu «inviable» econòmicament la prova pilot

ACN

Whatsapp
Test d’antígens per tornar als assajos de castells

Test d’antígens per tornar als assajos de castells

Experts i científics de la Universitat Rovira i Virgili proposen fer tests d’antígens a cada assaig a partir de la primavera per reprendre l’activitat castellera. Els investigadors han demanat a la Coordinadora de Colles Castellers de Catalunya que impulsi un pla consensuat amb les colles i amb el vistiplau de les autoritats sanitàries per fer una prova pilot que permeti als castellers tornar a fer construccions. «Els castellers som un símbol de país; si la vacuna i els tests funcionen amb nosaltres és un símbol a tot el món», ha afirmat Manel Sanromà, professor de la URV. Des de la Coordinadora consideren que els tests són econòmicament «inviables» i que generarien un desequilibri entre les colles.

La proposta es va debatre en la jornada Castells: deu anys de patrimoni immaterial de la humanitat, organitzada per la Càtedra de la URV per a l’Estudi del Fet Casteller, de dissabte.

L’astrofísic, matemàtic i investigador del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la URV, Manel Sanromà, va afirmar que les colles han de ser proactives si volen tornar a trepitjar les places castelleres la temporada que ve. «Vacunant-nos i/o amb testos sistemàtics podem ser un grup de prova per veure com funcionen els tests en grups d’altíssim risc, com són les persones en una pinya o un damunt dels altres», va assenyalar Sanromà, casteller històric.

Comparteix opinió, el company de departament i físic Àlex Arenas. Tot i el risc que representa un assaig, ja que els castellers estan en contacte i respirant el mateix aire, Arenas considera que la prova pilot seria «molt encertada». «Ens proposen l’escenari més en contra i poder controlar l’assaig d’un castell seria un èxit per Catalunya i pel coneixement de la humanitat», va assegurar Arenas.

Comentarios

Lea También