Vila-rodona: Toca banyar-se a la piscina vella i esperar a l’any vinent per a la nova

L’alcalde de la vila diu que «ho teníem tot a punt per poder estrenar la piscina, però l’empresa adjudicatària es va fer enrere a l’hora de signar l’acte de replantejament». Ara es treballa per tenir-la enllestida per a l’estiu vinent

01 julio 2019 08:09 | Actualizado a 02 julio 2019 19:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tot feia pensar que la gent de Vila-rodona podria remullar-se i fer passar la calor d’aquest estiu estrenant la nova piscina municipal. No ha estat així i a partir del passat dia 22 de juny l’antiga piscina, la que ha complert 40 estius, va obrir les seves portes. Això sí, de franc fins ahir diumenge últim dia del mes de juny. A partir d’avui i fins a l’1 de setembre, darrer dia de la temporada, cal proveir-se de l’entrada.

«Tot ho teníem a punt per poder estrenar piscina aquest estiu, però l’empresa adjudicatària es va fer enrere a l’hora de signar l’acta de replantejament», explica decebut l’alcalde de Vila-rodona, Ramon Bricollé, que ha revalidat el càrrec en encapçalar l’única candidatura a les eleccions municipals.

Bricollé assegura que la licitació de l’obra, a la baixa, «per part de l’empresa guanyadora del concurs comportava un seguit de retallades sobre el projecte aprovat, amb les que de cap manera podíem estar d’acord»; afegeix que aquesta circumstància «s’ha explicat al poble, i tothom ho ha entès».

Ara l’Ajuntament treballa per treure en les pròximes setmanes a licitació les obres de la nova piscina, que es confia tenir enllestida per a l’estiu vinent «començant des de zero, ja que el muntant de la inversió supera els 500.000 euros i comporta més complexitat en el procediment», remarca l’alcalde.

Gestió a l’Ajuntament
L’actual piscina ha estat fins ara propietat del Casal, però aquest 2019 la gestió va passar a ser de l’Ajuntament, arran del conveni signat entre les dues parts, pel qual el Casal ha cedit un dels seus espais per tal que el Consistori hi construís la nova piscina.

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Vila-rodona ha realitzat una petita inversió per millorar l’actual equipament de la piscina. Han instal·lat gespa artificial en una part lateral, dotat de servei de bar i ampliat l’horari d’obertura al públic, que va de les 10.30 a les 20.30 h, amb el benentès que de les 14.30 a les 15.30 hores tot i romandre el recinte obert, «no és autoritzat el bany, mentre dina el socorrista», subratlla Ramon Bricollé. 

Així mateix, s’ha reduït el preu de l’entrada, posant-lo més a l’abast de tothom, i establert abonaments familiars i descomptes per a grups.

Cal recordar que l’Ajuntament de Vila-rodona també s’ha fet càrrec del cost del socorrista i del conserge de la piscina, i organitza un any més els cursets de natació aquestes tres primeres setmanes de juliol i el desenvolupament d’una setmana d’aiguagim.

Comentarios
Multimedia Diari