Toquem Fusta grava el seu segon disc, ‘Imparables’

El grup tarragoní de pop-rock torna amb 12 noves cançons més madures i amb so electrònic, que presentaran en directe l’11 de maig

29 marzo 2019 11:28 | Actualizado a 29 marzo 2019 11:31
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El grup de pop-rock en català del Camp de Tarragona, Toquem Fusta, torna als escenaris amb un nou estil «definit i més personal». La formació acaba de gravar el seu segon treball discogràfic amb el nom Imparables. Un disc autoeditat que han enregistrat a Oxigenstudis, a Vila-rodona, de la mà del seu productor i enginyer de so, Ramon Berlanga.

El cantant del grup, Marc Gibert, explica que el treball reflecteix una «maduresa musical» amb 12 temes que compten amb un so més electrònic. «Ens hem posat al dia del que sona a la ràdio. En el primer disc hi havia un so més normal, amb guitarres; també vam incloure un tema ska però per aquest hem optat per sons més moderns sense perdre l’essència de rock i pop que ens defineix», apunta el cambrilenc.

El grup ha estat treballant durant gairebé un any en aquestes cançons que, «prenen per objectiu fer-nos reflexionar sobre el present des de diferents punts de vista, ja sigui reivindicant la influència del passat en el nostre dia a dia o com el poder del present per canviar el futur». Gibert assegura amb orgull que són lletres «acurades, del dia a dia i d’històries quotidianes» que arribaran als seus seguidors.

A més per aquest segon disc Toquem Fusta ha comptat amb tres col·laboracions destacades: Pemi Rovirosa, guitarrista de Lax’n’busto; Clara Colom, de Roba Estesa, amb el seu acordió, i la veu de Guillem Solé, de Buhos.

Presentació a Lo Submarino

El grup presentarà Imparables l’11 de maig a la sala Lo Submarino de Reus. Un concert amb què arrencaran la gira que portarà el mateix nom del disc i que preveuen allargar fins a dos anys, recorrent els diferents festivals arreu de Catalunya.

L’objectiu de la formació és endinsar-se en un tercer projecte discogràfic i seguir la seva trajectòria en el sector musical que va començar l’any 2004.

Els cinc components de Toquem Fusta –Marc Gibert, Jordi Ripoll, Jordi Oliver, Xavier Figueras i Raúl Arranz– van gravar la primera maqueta, amb el nom del grup, l’any 2006 a l’ESMUC de Barcelona. Uns primers temes que s’inspiraven en els seus grups referents, com Lax’n’busto, Els Pets o els Beatles.

Dos anys més tard enregistraven la segona, Gravetat Zero, un treball que els va permetre actuar al Cambrirock i a fer més concerts pel Camp de Tarragona i Barcelona. L’any 2011 treien el seu primer disc, Ara és l’hora, que va comptar amb la col·laboració de Joan Reig, d’Els Pets. Un treball que van gravar també a Vila-rodona. 

Ara fa cinc anys la formació es va separar per motius professionals –alguns van marxar a treballar fora durant un temps– però la passió per la música va fer que els cinc components es tornessin a reunir per tocar les seves cançons i compondre’n de noves pensant en un segon disc. 

Segons explica Gibert, el fet d’haver tornat a treballar amb el productor Ramon Berlanga mostra la voluntat del grup de continuar dedicant-se a la música en un futur pròxim. «Creiem que Imparables ens pot ajudar a fer un nou pas endavant musicalment», manifesta el cantant cambrilenc.

Comentarios
Multimedia Diari