Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Torna el Club de la Clàssica a Tarragona

El cicle, organitzat pel Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona, arrenca aquest dimecres dia 22.

Diari de Tarragona

Whatsapp
Kiev Portella.

Kiev Portella.

El Club de la Clàssica organitzat pel Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona amb la col·laboració de la Biblioteca Pública arrenca novament, aquest dimecres 22 de novembre, amb un cicle de conferències destinat a divulgar les figures més destacades del món de la composició i la interpretació pianística.

Conduït pel professor del Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona Kiev Portella, el cicle aproparà al públic un total de quatre intèrprets i compositors reconeguts mundialment, a través d’explicacions i recursos audiovisuals, que permetran endinsar-se en la tècnica i la figura dels protagonistes de cada sessió. Aquestes tindran lloc en dos escenaris: la Sala Xavier Gols del Conservatori de la Diputació (Cavallers, 10) i la Biblioteca Pública de Tarragona (Fortuny, 30).

La primera conferència d’aquest dimecres, 22 de novembre, estarà dedicada al mundialment reconegut pianista Evgeny Kissin, nascut a Moscou el 1971 i considerat una figura cabdal de la interpretació pianística, en l’actualitat.

La sessió, amb el títol de El do de la música d'Evegeny Kissin, combinarà les explicacions amb un documental dedicat a la seva figura, així com parts dels concerts per a piano i orquestra de Rachmaninov i Chopin amb les interpretacions que Kissin va realitzar quan encara era un nen. El primer nom propi del cicle, de fet, està considerat com un cas únic de nen prodigi. Ja als 10 anys, Kissin va debutar en una orquestra interpretant el Concerto KV. 466 de Mozart i l'any següent va fer el primer recital a Moscou.

Alícia de Larrocha, Trifonov i el piano poètic, propers protagonistes

Les següents conferències del cicle tindran lloc entre els mesos de gener i març. La Biblioteca Pública de Tarragona, que col·labora en la iniciativa, acollirà la xerrada Alícia de Larrocha, la nostra pianista que tindrà lloc el dia 24 de gener de 2018, a les 18 hores. El Club de la Clàssica tornarà al Conservatori de Música el dia 14 de febrer amb Daniil Trifonov redescobreix Rachmaninov, a les 17.30 hores. Finalment, El piano poètic serà la temàtica de la darrera de les conferències d’aquest cicle, el dia 21 de març, a partir de les 18 hores, a la Biblioteca Pública de Tarragona.

Temas

Comentarios

Lea También