Torra demana a la comunitat internacional que escolti el clam de Catalunya

El president de la Generalitat ha participat en la manifestació unitària del sobiranisme contra el judici pel referèndum de l'1-O i la posterior Declaració Unilateral d'Independència

16 febrero 2019 19:38 | Actualizado a 16 febrero 2019 19:45
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat a la comunitat internacional "que escolti el clam del poble de Catalunya", que aquest dissabte s'ha manifestat a Barcelona per denunciar "la farsa" del judici del procés i per cridar que volen "seure i parlar de llibertat". "Estem farts de tenir presos polítics i exiliats", ha asseverat en declaracions als mitjans abans de participar en la manifestació unitària del sobiranisme contra el judici pel referèndum de l'1-Oarticipar en la manifestació unitària del sobiranisme contra el judici pel referèndum de l'1-O i la posterior Declaració Unilateral d'Independència i la posterior Declaració Unilateral d'Independència, que ha arrencat aquesta setmana al Tribunal Suprem.

També ha pres la paraula el vicepresident del Govern, el republicà Pere Aragonès, que ha insistit que el judici contra els líders sobiranistes és "polític" perquè, parafrasejant al líder d'ERC, Oriol Junqueras, davant del jutge: "Votar no és delicte, però impedir-ho sí". En aquest sentit, Aragonès, el president del PDeCAT, David Bonvehí, i el diputat de JxCat Albert Batet han coincidit a emplaçar a votar partits independentistes a les eleccions a les Corts Generals del pròxim 28 d'abril per construir un "dic" o "mur" de "democràcia contra la repressió".

En la mateixa línia, el president del Parlament, Roger Torrent, ha avisat de que al sobiranisme les urnes "no li donen por" i ha cridat a veure l'avançament electoral com "una oportunitat per omplir les urnes d'independència i de república". De la seva banda, la portaveu parlamentària dels comuns, Jèssica Albiach, ha defensat que el conflicte català va més enllà de defensar una postura a favor o en contra de l'independentisme i ha defensat la presència de la seva formació en la protesta contra el judici als líders sobiranistes encausats.

"Això va de democràcia, i el que està passant a Catalunya amb la retallada de drets i llibertats hauria de fer caure la cara de vergonya a qualsevol demòcrata. L'única sortida és el diàleg, però entès com una conquesta i no com una concessió, que és el que va fer Pedro Sánchez", ha recalcat.

També s'ha dirigit als mitjans el diputat de la CUP Carles Riera, que ha assenyalat la manifestació d'aquest dissabte com "l'inici d'un cicle mobilitzador", que tindrà com pròxima cita la vaga general convocada pel sindicat Intersindical CSC per a dijous que ve, que ha instat a secundar.

Comentarios
Multimedia Diari