Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Torredembarra presenta el Carnaval 2019, del 28 de febrer al 5 de març

Enguany també s’ha reformulat el carnaval infantil de dissabte, i s’ha canviat la rua pel lluïment de disfresses infantils a la plaça del Castell amb un espectacle musical d’animació

Diari de Tarragona

Whatsapp
FOTO: DT

FOTO: DT

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra dona a conèixer el programa del Carnaval 2019, que tindrà lloc del 28 de febrer al 5 de març i que presenta un seguit de novetats.

La regidora responsable de l’àrea, Núria Batet, ha explicat algunes de les més destacades que fan referència a la celebració dels principals actes: la Gran Rua de dissabte, en què les carrosses faran lluïment continu ja que enguany el jurat estarà repartit al llarg de tot el recorregut, mentre que per a les comparses s’ha previst que puguin disposar de música per al seu lluïment a la plaça Mn. Joaquim Boronat, que també serà el final del recorregut; Rua de diumenge, amb sortida des de l’entrada del port, i la Batalla de confeti, que es trasllada íntegrament al passeig de la Sort. A més, el mateix diumenge, després del dinar, es farà públic el veredicte del jurat.

Enguany també s’ha reformulat el carnaval infantil de dissabte, i s’ha canviat la rua pel lluïment de disfresses infantils a la plaça del Castell amb un espectacle musical d’animació, amb cançons i danses per a tothom. També s’ha afegit la passada del Drac Capsigrany, junt amb La Figa Te Fai, per acompanyar la canalla disfressada tant dijous com dissabte.

A més, s’ha incorporat un nou acte: la Festa Jove el divendres de Carnaval, amb atraccions i música a la plaça de Mn. Joaquim Boronat. Dijous Gras, també arriba amb novetats en la degustació de coca de llardons, que enlloc de dur-se a terme al final de l’Arrivo s’anirà realitzant al llarg del recorregut amb els forns i pastisseries participants.

Pel que fa als participants, enguany s’han inscrit a la Gran rua de dissabte 19 carrosses i 4 comparses (1.286 persones) i a la Rua de diumenge, 21 carrosses i 6 comparses (1.457 persones).

Programa d’actes: 

DIJOUS GRAS, 28 de febrer

A les 19 h, a la plaça de Mossèn Joaquim Boronat, arrivada de Sa Majestat Carnestoltes, acompanyants de la mascarada La Figa Te Fai, el Drac Capsigrany, La Fanfara de Torredembarra i de tots els infants i grans que vulguin acompanyar-lo disfressats.

Recorregut: plaça de Mossèn Joaquim Boronat, carrer d’Antoni Roig, plaça de la Font, plaça de la Vila, carrer de Joan Güell, plaça del Castell.

Degustació de Coca de llardons i mistela (Preu 1 €) durant el recorregut a la Pastisseria Cal Jan, Forn Cristià, Forn – Pastisseria Carbonell i Forn Ca la Feliça.

En arribar a la plaça del Castell. Presa de possessió del poder local. En cas de pluja, Sa Majestat, arribarà al pati del Castell a les 20 h.

DIVENDRES DE CARNAVAL, 1 de març

De 19 a 23 h, a la pl. de Mn. Joaquim Boronat, Festa Jove. Atraccions i música a la plaça.

DISSABTE, 2 de març

A les 11 h, a  la plaça del Castell. 16a edició del Concurs de mascotes disfressades. Desfilada de les mascotes i lliurament dels premis. Les mascotes que vulguin participar en el concurs es podran inscriure a la Regidoria de Cultura, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i ½ hora abans del concurs a la mateixa plaça. 

En acabar, Carnaval Infantil i Ball de disfresses. Espectacle musical d’animació “ZUM”, cançons i danses per a tothom, a càrrec de la cia. La Tresca i la Verdesca.

A les 17.30 h,  pels carrers del nucli antic. Passada del Drac Capsigrany i de La Figa Te Fai. Es repartiran figues i carxots per a tothom!

A partir 19.30 h, Concentració de carrosses al carrer de Pompeu Fabra. Concentració de comparses al carrer de Donya Guiomar.

A les 20.30 h, Sortida de la Gran Rua de Carnaval. Recorregut: carrer de Pompeu Fabra, carrer de Pere Badia, carrer d’Antoni Roig, carrer de Francesc Moragas, passeig de la Sort, carrer de Tarragona, plaça de Catalunya, carrer de Lleida, carrer de Pere Badia i plaça de Mossèn Joaquim Boronat.

A les 23 h, al Casal Municipal, Ball de Carnaval amb el trio Zapping.

DIUMENGE, 3 de març

A les 11.30 h, Concentració al port de carrosses i comparses. 

A les 12 h, Sortida de la Rua de Carnaval, pel passeig Marítim (des de l’entrada al Port) fins a Cal Bofill.

A les 15 h, a l’envelat de Cal Bofill  Dinar de Carnaval. Preu 6 €

Venda de tiquets:  fins al 26 de febrer a la Regidoria de Cultura, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h. Després del dinar es farà públic el veredicte del jurat.

A les 17 h,  aproximadament Batalla de confetti. Passeig de la Sort.

DIMARTS, 5 de març

A les 19 h, al carrer de Pompeu Fabra Sortida de la comitiva fúnebre per a donar l'últim adéu a Sa Majestat Carnestoltes.

En arribar a la plaça de Mossèn Joaquim Boronat, solemne enterrament i sardinada. Preu 1 € (fins a exhaurir existències). Durant l’acte es lliuraran els reconeixements del vot popular.

Venda de tiquets: fins al 28 de febrer a la Regidoria de Cultura, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h. o 1/2 hora abans a la mateixa plaça.

En cas de pluja es farà al Casal Municipal a les 19 h.

Temas

Comentarios