Tortosa aprova el pla director de les muralles 'amb modificacions'

Segons l'Ajuntament, els canvis són de caràcter tècnic per 'complementar, millorar i ampliar el text original'

19 mayo 2017 23:37 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Pla Director de les Muralles rebrà dilluns vinent l’aprovació inicial de la Junta de Govern Municipal, després d’haver incorporat tot un seguit de modificacions tècniques, amb l’objectiu que el Govern de la Generalitat pugui aprovar el text definitiu, que també inclourà les consideracions dels seus propis tècnics.

L’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i la tinenta d’alcalde de Serveis al Territori, Meritxell Roigé, van avançar ahir que el proper dilluns donaran compte a la comissió informativa abans de portar-ho a la Junta de Govern.

Com ja va explicar el Diari, el pla feia mesos que estava acabat i sobre la taula de l’equip de govern, que apostava per dur-hi a terme algunes modificacions, com així ha estat finalment.

L’alcalde va evitar polemitzar sobre la qüestió i es va limitar a indicar que les modificacions que han introduït al Pla director els tècnics municipals i els de la Generalitat van en la línia de «complementar, millorar i ampliar el text original».

El document inicial del Pla director fa una proposta descriptiva i presenta unes propostes d’actuació amb les quals l’Ajuntament està «majoritàriament d’acord». «En molts casos, el govern municipal ja hi està treballant, com és el cas de fer itineraris visitables per les muralles»segons recordà ahir Bel.

Les discrepàncies han sorgit en algunes propostes d’usos, que Meritxell Roigé va il·lustrar amb alguns exemples. Un d’aquests casos és la proposta per convertir l’actual Institut Cristòfol Despuig en un centre d’acollida de turistes, sense tenir en compte que l’actual edifici de l’antic Betània acull aquest centre d’ensenyament. O fer un museu al polvorí del Castell de la Suda, malgrat que el Parador té un projecte de rehabilitació d’aquest espai per valorar-lo en el marc de l’oferta actual d’allotjament hoteler.

El text original del Pla director també proposa fer un espai de restauració en un annex a l’Arxiu Històric de les Terres de l’Ebre, quan l’Ajuntament i la Generalitat el que pretenen fer-hi és ampliar l’espai arxivístic. Una altra de les modificacions tècniques proposades té a veure amb un circuit per les fortificacions que discorre per propietats privades, quan podria fer-se per terrenys públics, segons va informar ahir l’Ajuntament.

Comentarios
Multimedia Diari