Tot Sants a Vilafranca comença a marcar el final de la temporada castellera

Els Verds busquen arreglar la temporada amb una diada de màxims i els Xiquets de Tarragona volen sortir del pou

31 octubre 2018 19:35 | Actualizado a 01 noviembre 2018 09:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Enguany Tot Sants tornarà a centrar la mirada del món casteller, en una diada on les quatre colles participants, Castellers de Vilafranca, Xiquets de Tarragona, Capgrossos de Mataró i Castellers de Sants, tenen els seus reptes particulars. Aquesta diada, que marca el final de temporada de la colla local, sempre ha servit com a últim banc de proves per a la gran majoria de les colles que hi participen. A més a més, s’hi han vist els primers intents de grans castells, com el 2de9 amb folre i manilles, el 4de9 amb folre i pilar, l’únic 7de9 amb folre de la història, el 4de10 amb folre i manilles o el pilar de 9 amb folre, manilles i puntals. Una diada doncs, marcada al llarg del temps, d’aquelles que un no es pot perdre si l’hi agraden els castells.

Els de Vilafranca no han tingut un any fàcil i avui busquen completar la millor diada mai vista amb tres rondes de castells, els de Mataró descarregar els seus millors tres castells i tant els de Tarragona com els de Sants, acabar la temporada amb un bon regust de boca. Amb aquestes premisses, avui a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès s’hi pot veure un bon espectacle casteller.

Refer-se i demostrar

Els Castellers de Vilafranca enguany no han tingut un any gens fàcil. El seguit de caigudes de diversos castells al llarg del curs, els va obligar a rebaixar marxes i a estar constantment refent els pisos superiors de les estructures. Tampoc van tenir un Sant Fèlix agradable, ja que van sortir “últims” a la diada i van perdre l’hegemonia de 8 edicions consecutives guanyant el Concurs de Castells.

Avui pero, es plantegen una diada de màxims en voler ajuntar el 3de10 amb folre i manilles, el 2de8 sense folre i el 4de9 sense folre, una actuació mai vista. A més a més arrodonirien la diada amb un pilar de 7 folrat, completament renovat.

A màxims

Els Capgrossos de Mataró busquen avui repetir l’actuació que els va donar la quarta posició al Concurs, amb el 2de9 amb folre i manilles, el 5de9 amb folre i el 3de9 amb folre. Estaven barallant l’opció de dur-hi també el pilar de 8 emmanillat, però sembla que finalment no arribarà i tancaran amb el pilar de 7 folrat.

Sortir del pou

Els Xiquets de Tarragona volen tancar el curs amb bones sensacions i avui volen dur la Tripleta Màgica que ja van completar al Concurs. Voldrien també acabar amb el pilar de 7 folrat, però l’altre dia el de 6 els va quedar en intent i la tècnica haurà d’acabar de decidir.

Acabar en positiu

Els de Sants arriben tocats després de dues caigudes del 2 emmanillat, una al concurs i l’altre a la seva diada la setmana passada, que els va causar diverses baixes importants. A causa d’aquestes lesions, els borinots es poden plantejar una diada amb tres castells de 8, ja que els castells de 9 bàsics no estan assegurats i volen donar confiança a la canalla i a la colla, i encara tenen marge per cloure una bona temporada, a la Diada dels Minyons de Terrassa, d’aquí tres setmanes a la Plaça Vella de Terrassa.

Comentarios
Multimedia Diari