Tot a punt per recuperar Ca Xapes pels jubilats de Valls

L’històric edifici, catalogat com a Bé Cultura d’Interès Local, mantindrà el ser aspecte exterior, però l’interior es transforma

11 agosto 2018 19:00 | Actualizado a 11 agosto 2018 19:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El projecte de reforma de Ca Xapes de Valls, l’històric edifici situat a la Muralla de Sant Antoni, ja té pressuposto aprovat. L’edifici acollirà la Llar del Jubilat i Pensionista de Valls.

L’objectiu és la renovació interior de tot l’inmoble de 2.000 m2 de superfície construïda. Hi haurà  sala de ball de 200 m2 i la cafeteria (100 m2) a la planta baixa i als pisos superiors, un gimnàs (150 m2), la sala d’actes i diverses aules i despatxos i biblioteca. La inversió és de 2,4 milions d’euros.

A més de l’ús social, Valls impulsa un edifici testimoni de l’arquitectura industrial de mitjans del segle XIX que ja està protegit com a Bé Cultural d’Interès Local.

Aquesta catalogació obliga a mantenir la volumetria i composició de les façanes protegides, tant la del carrer Muralla de Sant Antoni com la dels carrers Paborde i Pantà. Aquestes es rehabilitaran. També es conservaran forges i sostres encavallats de l’edifici industrial original. De l’obra destaca la recuperació de l’encavallat original de fusta del sostre que hi haurà a la sala d’actes.

L’actuació més innovadora és a l’interior ja que s’ha d’adequar als usos sense barreres arquitectòniques. La Llar ja va estar a Ca xapes, però l’any 2009 el va deixar per l’estat de l’inmoble. Ara hi podrà tornar.

Durant la fase prèvia a la redacció del projecte es van recollir t propostes i, amb la participació dels socis de la Llar, es van visitar altres equipaments de característiques similars per tal de determinar conjuntament el servei i funcionament de l’equipament de Valls.

L’objectiu és que enguany comenci l’obra. Avançarà en funció de la disponibilitat pressupoestaria de l’Ajuntament. 

L’entitat de la Llar del Jubilat i Pensionista de Valls és una de les més nombroses i participatives del municipi amb un 700 associats.

Comentarios
Multimedia Diari