Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Tot a punt per recuperar Ca Xapes pels jubilats de Valls

L’històric edifici, catalogat com a Bé Cultura d’Interès Local, mantindrà el ser aspecte exterior, però l’interior es transforma

Diari de Tarragona

Whatsapp
Ca Xapes és un històric edifici de Valls.   FOTO: DT

Ca Xapes és un històric edifici de Valls. FOTO: DT

El projecte de reforma de Ca Xapes de Valls, l’històric edifici situat a la Muralla de Sant Antoni, ja té pressuposto aprovat. L’edifici acollirà la Llar del Jubilat i Pensionista de Valls.

L’objectiu és la renovació interior de tot l’inmoble de 2.000 m2 de superfície construïda. Hi haurà  sala de ball de 200 m2 i la cafeteria (100 m2) a la planta baixa i als pisos superiors, un gimnàs (150 m2), la sala d’actes i diverses aules i despatxos i biblioteca. La inversió és de 2,4 milions d’euros.

A més de l’ús social, Valls impulsa un edifici testimoni de l’arquitectura industrial de mitjans del segle XIX que ja està protegit com a Bé Cultural d’Interès Local.

Aquesta catalogació obliga a mantenir la volumetria i composició de les façanes protegides, tant la del carrer Muralla de Sant Antoni com la dels carrers Paborde i Pantà. Aquestes es rehabilitaran. També es conservaran forges i sostres encavallats de l’edifici industrial original. De l’obra destaca la recuperació de l’encavallat original de fusta del sostre que hi haurà a la sala d’actes.

L’actuació més innovadora és a l’interior ja que s’ha d’adequar als usos sense barreres arquitectòniques. La Llar ja va estar a Ca xapes, però l’any 2009 el va deixar per l’estat de l’inmoble. Ara hi podrà tornar.

Durant la fase prèvia a la redacció del projecte es van recollir t propostes i, amb la participació dels socis de la Llar, es van visitar altres equipaments de característiques similars per tal de determinar conjuntament el servei i funcionament de l’equipament de Valls.

L’objectiu és que enguany comenci l’obra. Avançarà en funció de la disponibilitat pressupoestaria de l’Ajuntament. 

L’entitat de la Llar del Jubilat i Pensionista de Valls és una de les més nombroses i participatives del municipi amb un 700 associats.

Temas

Comentarios

Lea También