Tots a les portes de l'Ajuntament de Tortosa

Els partits que concorren a les eleccions municipals a Tortosa, nou en total, van iniciar a la mitjanit d´ahir una intensa campanya electoral en què es confrontaran els diferents models de ciutat

19 mayo 2017 22:53 | Actualizado a 22 mayo 2017 18:09
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La plaça de l’Ajuntament de Tortosa, buida a les onze de la nit, es va anar omplint a la mitjanit, a poc a poc, de banderes catalanes, cartells, candidats i membres dels diferents partits, que malgrat alguns crits puntuals, no van fer un gran rebombori que no deixés dormir els veïns. Era el tret de sortida oficial a la campanya a la capital de Baix Ebre, a la que concorren fins a nou formacions. Els panells instal·lats a les portes del consistori també es van anar omplint a poc a poc dels lemes dels diferents partits, que van ocupar el seu lloc, escollit mitjançant un sorteig previ.

Una important afonia va fer que l’alcalde, Ferran Bel (CiU), que aspira a revalidar la majoria absoluta, tingués algunes dificultats a l’hora d’atendre els mitjans. El seu missatge, però, va quedar clar: CiU es presenta com una garantia de centralitat davant de les moltes propostes que Bel situa als extrems, tant de dreta com d’ esquerres. «El nostre missatge és en positiu, explicarem el que hem fet i que volem fer per Tortosa», afirmà amb un bri de veu.

Banderes del color del PSC i del seu candidat, Enric Roig, el van acompanyar fins a la plaça. ‘Atreveix-te, vota Roig’ és el lema de la campanya socialista, que aspira a portar el canvi a la ciutat. «Volem governar Tortosa perquè la ciutat necessita un canvi i comptem amb un equip potent per tal d’assumir aquest repte», assegurà Roig.

El primer a fer acte de presència a la plaça va ser el candidat d’ERC, Josep Felip Monclús, que va tenir alguns problemes amb la pega a l’hora de penjar el seu cartell, on es llegeix: «Tortosa, una nova ciutat per a un nou país». Monclús va advocar per una victòria republicana i una nova alcaldia que estigui al costat de la ciutadania.

Els membres de la formació Movem Tortosa no van escollir la plaça de l’Ajuntament per penjar el primer cartell, però ho van fer en la del costat on tenen la seu, a escassos 35 metres de l’alcaldia, segons va recordar un membre de la llista. El candidat, Jordi Jordan, va acusar CiU d’haver governat sense escoltar ningú i es va comprometre a fer tot el contrari. «A Movem som gent implicada que treballa per millorar la ciutat», va dir.

Per la seva banda, el candidat de Plataforma per Catalunya, Jordi Casanova, va insistir en els missatges habituals de la seva formació, com ara «primer els de casa» o «fora la casta».

La polèmica del PP

Mitja hora després de la mitjanit no havia fet acte de presència cap representant del Partit Popular. El seu candidat, Xavier Dalmau, ha estat centre de la polèmica en les darreres hores per unes declaracions fetes a Ràdio Ebre Cadena Ser, en les que refermava l’aposta del seu grup per una ja polèmica proposta de fa quatre anys, de creació d’un centre de control sanitari per a immigrants nouvinguts. Tampoc es van veure a la plaça representants de la formació Democràcia Nacional, que ha presentat llista a la capital del Baix Ebre.

Entre les formacions que concorren per primera vegada als comicis municipals, la CUP Tortosa-Alternativa Ecologista va decidir portar el seu acte d’inici de campanya a l’aparcament soterrat del Carrer Montcada, «com a denúncia a les polítiques de privatització de l’espai públic»; detallà el candidat Xavi Rodríguez.

Per la seva banda, la candidata de Som Tortosa (cercle de Podem), Maria Merino, a advocar per una campanya participativa, «en la que tothom tingui accés a les propostes i pugui actuar i votar en conseqüència».

Comentarios
Multimedia Diari