Treballadors de Transports Batet de Valls denuncien retards en les nòmines

Avui s'ha presentat denúncia a Inspecció de Treball de Tarragona i dissabte a la tarda es decidirà si es fa vaga. CGT també alerta de la manca de seguretat en la qual treballen

19 mayo 2017 16:47 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Treballadors de l’empresa vallenca Transports Germans Batet presentaran avui una denúncia a Inspecció de Treball de Tarragona per donar a conèixer el que des de la secció sindical CGT es considera una situació «insostenible» i «desesperant».

Des del sindicat s’alerta que la seixantena de treballadors estan patint retards per cobrar les nòmines «tot i que la direcció reconeix que l’empresa té superàvit», s’explica en un comunicat fet públic.

Així mateix, el portaveu de la CGT explica al Diari que la situació s’arrossega des de fa 5 anys i que des de la gerència «no es dóna cap mena d’explicació». «Quan els treballadors pregunten al gerent de l’empresa, Joan Batet, quan cobraran els diners deguts, aquest els adreça al seu germà, Roger Batet, i aquest últim sol contestar “ja ho tens ingressat”, sense ser cert en la immensa majoria dels casos», s’afegeix en el comunicat.

El representant del sindicat explica que mentre alguns treballadors tenen pendent cobrar fins a cinc mensualitats, d’altres van al dia. «Cobren aquells que es queixen i es posen més forts, però les coses no haurien de ser així», assegura.

D’altra banda, CGT també posa sobre a taula la «lamentable situació en qüestió de seguretat», fet que també s’ha posat en coneixement d’Inspecció de Treball. El portaveu del sindicat explica que, per exemple, el sistema antibloqueig de rodes (ABS) d’alguns camions estan fallant, «molt perillós per a la seguretat viària».

Davant aquesta situació, aquest dissabte a la tarda els treballadors es reuniran per decidir si fan vaga per tal de pressionar a l’empresa.

Comentarios
Multimedia Diari