Treballs a contrarellotge al Mercat Central de Tarragona per la reobertura de dijous

Els paradistes ultimen el trasllat després de passar deu anys en una carpa provisional

19 mayo 2017 16:01 | Actualizado a 21 mayo 2017 14:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Activitat frenètica al Mercat Central de Tarragona per tenir-ho tot a punt per l’esperada inauguració d’aquest dijous. Després de gairebé una dècada d’obres i entrebancs en el projecte, l’edifici modernista tornarà a obrir portes completament renovat i amb una quarantena de parades, un supermercat i un aparcament. Dissabte es va tancar definitivament al públic la carpa provisional que ha acollit els negocis durant aquest temps i, des d’aleshores, els venedors treballen a contrarellotge en l’adequació dels punts de venda. La majoria es mostren molt il·lusionats amb la nova etapa, però es mantenen a l’expectativa de saber com funcionarà el nou horari d’obertura de les 8:30 del matí a les 21:00 de la nit.

Els venedors conviuen amb els operaris que fan els últims retocs a les instal·lacions. “Hem d’estar traient brutícia a cada moment, però jo crec que arribarem”, explica Paquita Sánchez, propietària de la Rebosteria Paquita. Aquesta venedora opina que el temps de trasllat està sent “una mica just”, però reconeix que estar sense vendre més de tres dies “tampoc no era massa oportú”. En el seu cas, arribaran a temps, però podria haver-hi una o dues parades que no estiguin a punt per la inauguració. 

L’horari és un dels aspectes que ha dividit als paradistes, però la majoria admeten que s’han d’adaptar a la flexibilitat que ofereix la competència i a les necessitats actuals de la societat. Sánchez recorda que el nou horari ininterromput de matí i tarda era conegut des del començament i, malgrat que admet que serà “pesat per a tothom”, el veu com la millor opció perquè la gent acudeixi a comprar al mercat. 

“Si entrem al mercat ho hem de fer amb el nou horari perquè són les necessitats d’avui en dia, en què tothom treballa. L’horari que teníem abans havia quedat desfasat”, assenyala Pili Borràs, propietària de Pollastres Pili, qui afronta el trasllat amb “molta il·lusió, ganes de treballar i de tirar endavant”. 

Borràs critica que no s’hagin establert uns criteris clars a l’hora de fer la distribució de les parades dins el nou espai. “S’ha donat prioritat als grans, i als petits ens han dit on havíem d’anar. Hagués estat bé fer un sorteig”, opina. La responsable d’aquesta parada de pollastres afirma que arribaran “sobradament” a la inauguració i es mostra satisfeta per poder oferir als clients “un mercat actual que no tindrà res a veure amb el què vam deixar gairebé deu anys enrere”. 

L’imponent immoble modernista de la plaça Corsini tornarà a l’activitat amb una quarantena de parades ocupades -el 83% del total-, un supermercat Mercadona i 330 noves places d’aparcament. Dels altres catorze locals comercials que hi ha dins l'edifici, set ja estan concedits i els altres set romanen disponibles -s’adjudicaran amb un procediment negociat. La inversió global del projecte s’enfila als 46 MEUR. 

L'edifici del Mercat conserva les encalçades originals d'acer del sostre i s'ha revestit de fusta. El total de 48 parades es troben en una planta d'uns 2.500 metres quadrats -en realitat n'ocupen prop de 800 i la resta són passadissos, escales, ascensors i serveis comunitaris. A part de la planta subterrània on s'hi troba el Mercadona, l'edifici també disposa d'una planta logística per als concessionaris. 

Amb motiu de la inauguració de les obres de remodelació del Mercat Central que tindrà lloc dijous a les 10 del matí, l’Ajuntament de Tarragona i Espimsa han organitzat una sèrie d’activitats d’animació i festives, que es desenvoluparan fins dissabte, tant a l’interior del recinte com als carrers dels voltants. Precisament, un cop habilitat l’edifici, caldrà desmantellar la carpa provisional i urbanitzar la plaça Corsini -una inversió que va a càrrec del Ministeri de Foment-. Això possibilitarà recuperar per a aquest indret el mercadet dels dimarts, que es manté provisionalment a la Rambla Nova.

Comentarios
Multimedia Diari