Trenta anys oferint un servei de forma altruista

Sarral. El Parc de Bombers Voluntaris celebra avui el 30è aniversari amb una festa per a tothom

27 octubre 2018 08:13 | Actualizado a 27 octubre 2018 08:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Desplaçar-se fins al lloc dels fets per un accident, aiguats, apagar foc en un incendi i diferents serveis que han realitzat a la Conca de Barberà i arreu de Catalunya, i de forma altruista. El Parc de Bombers de Sarral celebra enguany el 30è aniversari. «Ens fa molta il·lusió fer anys. Ara mateix tots som veterans a la plantilla», explica el cap del Parc de Bombers Voluntaris de Sarral, Santi Fornés, el qual afegeix que «cada servei és diferent i sempre intentem donar-ho tot de nosaltres». De fet, els Bombers Voluntaris estan de servei les 24 hores del dia i l’any. «Quan ens activen perquè ha passat alguna cosa intentem cobrir el servei. Normalment som uns tres o quatre bombers», diu Fornés.

Quan hi ha més feina és a l’estiu i poden arribar a sortir cada dia. La resta de l’any des de la Generalitat els activen i els diuen quan han d’actuar. I és que assegura que a vegades costa compaginar la vida personal i professional amb el voluntariat.  «Normalment cobrim la zona de la Conca de Barberà, però si hi ha més feina en altres punts de Catalunya també hi anem. Per exemple el 1994 vam anar a Cadaqués, o la setmana passada pels aiguats ens vam desplaçar fins a Tarragona i Bonavista», recorda.

A la comarca de la Conca de Barberà hi ha dos parcs de Bombers voluntaris: a Sarral i a Santa Coloma de Queralt. A Montblanc hi ha un parc de bombers funcionari. «La formació és la mateixa que qualsevol bomber funcionari, però els voluntaris ho han de compaginar i estudiar durant el cap de setmana», manifesta.

Durant l’any, a més de cobrir els diferents serveis, els bombers voluntaris realitzen diferents activitats a col·legis o visites al Parc de Bombers.
Des del Consell Comarcal de la Conca de Barberà van atorgar aquest any un dels Premis d’Honor als bombers voluntaris «per la tasca, implicació i esforç d’aquests anys».

Una festa per a tothom

Avui per celebrar el trentè aniversari han programat diferents activitats per a tothom. A les deu del matí hi haurà portes obertes i l’exposició de fotografies al parc amb esmorzar. A dos quarts de dotze del migdia, a la plaça del Mercat de Sarral, hi haurà jocs infantils, el camió de bombers i autoescola. Tot seguit els capgrossos i els grallers ballaran pels diferents carrers de la vila. Per cloure la jornada, a les dues del migdia, a la sala recreativa hi haurà el dinar ‘bomberil’ amb 180 persones.

«A la festa hi seran presents companys de la província de Tarragona», diu el cap del Parc de Bombers de Sarral, Santi Fornés, el qual conclou que «ara estem esperant que convoquin noves places per ser bomber».

Comentarios
Multimedia Diari