Tres anys i mig de presó per atracar una botiga a Valls

Van entrar a la tenda i van amenaçar la propietària amb punxar el seu fill de quatre anys amb un ganivet. Es van endur la bossa de la dona

12 junio 2018 19:46 | Actualizado a 15 junio 2018 11:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Dos homes que l’any 2015 van atracar una tenda de Valls van ser condemnats a tres anys i mig de presó i a indemnitzar a la víctima amb 554 euros pels efectes robats i no recuperats. Així s’apuntava en la sentència dictada pel Jutjat Penal 4 de Tarragona i ara confirmat per la Secció Quarta de l’Audiència Provincial de Tarragona, que rebutja els recursos d’apel·lació presentats pels dos encausats.

Els dos acusats –un d’ells ja condemnat però no per delictes contra les persones– van anar a una tenda del carrer Jacint Verdaguer de valls a dos quarts de vuit de la tarda del 16 de gener de 2015. Els processats van accedir a l’interior aprofitant que la propietària estava sola amb el seu fill de quatre anys.

Un dels acusats va treure un ganivet de 22 centímetres de fulla i el va posar al pit de la dona, a la qual li va dir: «Dame todo el dinero que tengas o pincho al niño», dirigint el ganivet tant a ella com al seu fill. Davant la negativa de la víctima, l’altre encausat –que va mantenir en tot moment una actitud vigilant a la porta de l’establiment– va exigir a la dona que els dinés el mòbil o «algo». En aquest moment es va iniciar un forcejament entre la dona i el primer atracador. Aquest va aconseguir apoderar-se de la bossa, sortint ambdós acusats ràpidament del lloc.

La bossa

A l’interior de la bossa havia: DNI, permís de conduir, una tablet, una mossa marró, targes de visita, targes sanitàries, targes de crèdit i llibreta bancària, telèfon mòbil, claus del domicili i del cotxe, dos memòries USB. Els dos acusats van ser detinguts el 28 de gener i van romandre a presó fins el 8 d’abril.

En els dos recursos d’apel·lació presentats, els processats van assegurar que el reconeixement fotogràfic que va fer la víctima va ser induït pels agents. I que la posterior roda de reconeixement el Jutjat estava ja contaminat. També es queixaven que en el ganivet recollit en el lloc dels fets havia perfil genètic d’una tercera persona. 

L’Audiència Provincial, en la seva sentència, assegura que la identificació dels lladres per part de la víctima és «essencialment fiable». I afegeix que la dona ha estat, al llarg del procés, «persistent, coherent i precisa». Durant el judici va mantenir un «especial esforç d’objectivitat i de precisió narrativa, descartant-se qualsevol intent d’exageració o d’excessos incriminatoris». Els magistrats també recorden que la dona va veure un dels atracadors a menys d’un metre d’ella i l’altre, a uns tres, i que els dos anaven a cara descoberta.

Respecte el ganivet, la Sala Quarta  de l’Audiència Provincial diu que un dels perfils genètics correspon a una persona que va estar en el ser dia investigada, però no se’l va acusat. També havia una mostra amb dos perfils genètics diferents que corresponia a dos donats. Però degut a la seva poca qualitat, no es va poder obtenir el perfil genètic amb valor identificatiu.

Comentarios
Multimedia Diari