Tres comarques tindran fibra òptica a finals d’agost

La nova xarxa de 52 quilòmetres arribarà a nou municipis i vuit polígons industrials. El Govern inverteix 1,2 MEUR

25 junio 2020 18:00 | Actualizado a 25 junio 2020 18:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Govern inverteix 1,2 milions d’euros en el desplegament de la fibra òptica de la Generalitat entre Valls, Montblanc i el Vendrell. Amb aquestes obres es calcula que a final d’agost s’hauran estès 52 quilòmetres nous de fibra entre el Baix Penedès, l’Alt Camp i la Conca de Barberà per connectar les tres capitals de comarca, nou municipis i vuit polígons industrials. Això situarà en 106 els quilòmetres de fibra òptica de la Generalitat estesa a aquestes tres comarques.

Durant una visita als treballs que s’estan fent a Montblanc, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha assenyalat que la fibra òptica és una «oportunitat» per al territori i un «antídot» contra el despoblament. L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu ha assegurat que «jo crec que per primer cop Montblanc i la Conca tenim la sensació que ens ha arribat la fibra òptica al mateix temps que al conjunt de Catalunya».

El president del Consell Comarcal de la Conca, Magí Trullols ha valorat positivament l’arribada a la fibra òptica. «Amb aquesta crisi del coronavirus ha evidenciat la necessitat d’unes telecomunicacions fortes, eficaces i segures». Ha afegit que «nosaltres també tenim previst que quan arribi a Montblanc fer el desplegament a la resta de municipis, inicialment als ajuntaments». El projecte també preveu la connexió de dos municipis de la Conca de Barberà: Montblanc i Vilaverd, amb la qual cosa s’oferirà connectivitat al 39% del total dels habitants de la comarca.

Amb aquest projecte gairebé 40.000 habitants del Baix Penedès -la meitat de la població- disposaran d’accés a la xarxa de fibra òptica a finals d’estiu. Ara només arriba a Banyeres del Penedès i Santa Oliva, i ara s’hi afegiran Albinyana i el Vendrell.

A l’Alt Camp, el 66% dels habitants de la comarca disposaran aquest estiu de punt de connexió amb la connexió dels municipis d’Alió, la Riba, Rodonyà i Valls, i quatre municipis més amb connexió interurbana –Bràfim, Puigpelat, Vila-rodona i Montferri-.

Aquests treballs formen part del projecte que permetrà connectar enguany les 13 capitals de comarca que falten, i fins a 51 municipis de 16 comarques al seu pas. El 84% de la població de Catalunya quedarà coberta amb la xarxa de fibra òptica de la Generalitat aquest 2020.

Comentarios
Multimedia Diari