La Vella estrena el primer 4de9 sense folre de l’any pel primer diumenge de festes

En la primera ronda s'han pogut veure tres gammes extres a la plaça de la Font 

15 septiembre 2019 10:32 | Actualizado a 16 septiembre 2019 07:44
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La plaça de la Font s'ha tornat omplir de gom a gom per una de les grans gestes castelleres del calendari.

Els Xiquets de Tarragona han obert la plaça amb el seu castell màxim d’enguany, el 5de8. El castell ha pujat amb solvència però amb l’entrada de l’aixecador, el pis de quints s’ha tancat notablement i, una rebrincada no controlada en el moment de fer enrere, ha fet cedir el castell fent llenya.



La Jove de Tarragona volia assegurar el castell de sortida amb un 9de8 marca de la casa per tal d’afrontar els futurs reptes de la diada.

De la mateixa manera ho han fet els Castellers de Vilafranca portant un altre 2de9 amb folre i manilles per tal de tantejar les camises possibles per afrontar el repte de deu pisos. El castell no ha patit en cap moment tret del tremolí natural de l’estructura.

La Colla Vella ha tancat la ronda amb l’imperiós domini del 2de8 sense folre dominant novament la bèstia.

En segona ronda els matalassers volien recuperar-se la de llenya del cinc per agafar confiança amb un 4de8 que no ha presentat complicació.

Els del Cós de Bou ha ensopegat amb el 5de9 amb folre i manilles. El castell ha pujat perfecte fins que poc després de la carregada, ha començat un tremolí que l’han pogut salvar fins a la sortida de la canalla. Però els nervis i el treball ha desgastat l’estructura fent llenya.

Els Verds intentaven en segona ronda el 3de9 amb el pilar que ha quedat lluny de carregar-se. L’estructura del tres ha pujat ferma fins l’entrada del pom de dalt en què els pisos superiors s’han començat a tancar notòriament. Fet que ha provocat que la canalla es despengés just després de fer l’aleta deixant el castell en intent.

Els del Portal Nou han assolit amb gran majestuositat el primer 4de9 sense folre de l’any després de carregar-lo per Sant Fèlix. El moment de la carregada ha patit una rebricada en una de les quints però han sabut recuperar i descarregar el castell total donant una lliçó de bona praxis.

Els Xiquets en la tercera van envalentornar-se amb el 3de9 amb folre però amb la pujada dels més petits s’ha anat tancant als pisos superiors i un ensurt a quints ha fet baixar el castell deixant-lo en intent desmuntat.

La Jove ha apostat pel 4de9 amb el pilar, castell que li tenien moltes ganes enguany. La pujada del quatre ha sigut treballada in extremis amb una lluita titànica fins a la carregada del castell. Però el desgast del treball constant ha fet cedir el pilar quan l’enxaneta començava a fer la motxilla de sortida.

Els de Vilafranca ha afermat l’aposta amb un 3de9 amb folre de postal per tal de descarregar un castell i agafar forma per la ronda de millorar.

Els rosats han tancat la seva ronda de castells sumant un nou 5de9 amb folre de postal després de fer un peu desmuntat i caure del segon peu inesperadament. Tot una mostra de gran meestria amb una estructura que no ha patit en cap moment.

En quarta ronda els Xiquets de Tarragona tornaven a fer un intent frustrat de tres folrat que ha quedat lluny de carregar-se.

Els vilafranquins, després de fer dos peus desmuntats, han descarregat un 4de9 amb folre apamat amb unes mides que han anat perdent les mides un cop ha fet l’aleta.

Els Xiquets han tancat l’última ronda de la jornada amb el 3de8.

En els pilars de mèrit, la Jove de Tarragona han signat el pilar de 7 amb folre que no ha presentat cap complicació.

Els Castellers de Vilafranca han sumat un altre pilar de 7 amb folre.

La Colla Vella ha clos amb el pilar de sis amb un nou quart que ja van estrenar per Sant Fèlix i del que estan treballant per la baixa de la pilanera habitual.

Seguirà actualització. 

LA PRÈVIA:

 

Comentarios
Multimedia Diari