Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Tres monuments de Valls estaran oberts al públic durant tot el juliol

La capella del Roser, el campanar de Sant Joan i un dels refugis antiaeris es podran visitar per un eurode dilluns a divendres

Montse Plana

Whatsapp
Les campanes de l´església de Sant Joan van ser reinstal·lades durant la dècada de 1940. Foto: Pere Ferré / DT

Les campanes de l´església de Sant Joan van ser reinstal·lades durant la dècada de 1940. Foto: Pere Ferré / DT

Durant el mes de juliol, l’Ajuntament de Valls mantindrà alguns monuments de la ciutat oberts al públic, visitables a un preu econòmic, per tal de fomentar i donar a conèixer els espais més emblemàtics de la capital de l’Alt Camp.

La iniciativa, que es durà a terme de dilluns a divendres sota el nom ‘Monuments Oberts’, permetrà pujar al campanar de Sant Joan, recórrer el refugi antiaeri i visitar la capella del Roser pel preu d’un euro per visitar cada un dels monuments. Les entrades es poden aconseguir a l’Oficina de Turisme, ubicada al carrer de la Cort, de 10 a 14 hores.

Un recorregut per la història

Els monuments visitables en aquesta iniciativa abasten els segles XVII, XIX i XX, tot representant una mostra del Valls més modern i actual.

Cronològicament, el recorregut començaria a la capella del Roser, situada al carrer de la Cort. En el seu interior s’hi amaguen diversos quadres elaborats amb rajoles de ceràmica catalana i policromada de la primera meitat del segle XVII que representen passatges de la batalla de Lepant, obra declarada Bé Cultural d’Interès Nacional molt desconeguda fins i tot pels propis vallencs. Les peces, situades a banda i banda de la capella, es creu que són obra de Llorenç Passoles, un dels ceramistes i escudellers catalans més importants del barroc. Al quadre del costat esquerra es representa el Papa Pius V en el moment de lliurar el penó de la Lliga santa contra els infidels, mentre que a la dreta, es reflecteix la disposició de les naus en el moment d’entrar en combat.

Pel que fa a la capella, aquesta ja existia al segle XIII, sent anomenada de Santa Anna i adossada a l’hospital que rebia el mateix nom. Tot i això, l’estructura actual data del segle XVIII. La visita es fa cada dia a les 11.30 h.

El segon monument a visitar és el campanar neogòtic de Sant Joan que, amb 74 metres d’alçària, és el més alt de Catalunya. L’església va ser construïda durant el segle XVI, tot i que el campanar data de finals de 1897. Les visites es faran a les 12 h.

Finalment, i just al costat de Sant Joan, es podrà recórrer a partir de les 12.30 h un dels refugis antiaeris de la Guerra Civil accessible a través de la sala gòtica de Can Segarra de l’antic celler de l’Arquebisbe.

Aquesta no serà la primera vegada que es duu a terme ‘Monuments Oberts’. Ja s’havia realitzant l’any passat durant els Tres Tombs i la Calçotada, tot aplegant prop de 200 persones.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También