Tres monuments de Valls estaran oberts al públic durant tot el juliol

La capella del Roser, el campanar de Sant Joan i un dels refugis antiaeris es podran visitar per un eurode dilluns a divendres

19 mayo 2017 18:45 | Actualizado a 21 mayo 2017 17:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Durant el mes de juliol, l’Ajuntament de Valls mantindrà alguns monuments de la ciutat oberts al públic, visitables a un preu econòmic, per tal de fomentar i donar a conèixer els espais més emblemàtics de la capital de l’Alt Camp.

La iniciativa, que es durà a terme de dilluns a divendres sota el nom ‘Monuments Oberts’, permetrà pujar al campanar de Sant Joan, recórrer el refugi antiaeri i visitar la capella del Roser pel preu d’un euro per visitar cada un dels monuments. Les entrades es poden aconseguir a l’Oficina de Turisme, ubicada al carrer de la Cort, de 10 a 14 hores.

Un recorregut per la història

Els monuments visitables en aquesta iniciativa abasten els segles XVII, XIX i XX, tot representant una mostra del Valls més modern i actual.

Cronològicament, el recorregut començaria a la capella del Roser, situada al carrer de la Cort. En el seu interior s’hi amaguen diversos quadres elaborats amb rajoles de ceràmica catalana i policromada de la primera meitat del segle XVII que representen passatges de la batalla de Lepant, obra declarada Bé Cultural d’Interès Nacional molt desconeguda fins i tot pels propis vallencs. Les peces, situades a banda i banda de la capella, es creu que són obra de Llorenç Passoles, un dels ceramistes i escudellers catalans més importants del barroc. Al quadre del costat esquerra es representa el Papa Pius V en el moment de lliurar el penó de la Lliga santa contra els infidels, mentre que a la dreta, es reflecteix la disposició de les naus en el moment d’entrar en combat.

Pel que fa a la capella, aquesta ja existia al segle XIII, sent anomenada de Santa Anna i adossada a l’hospital que rebia el mateix nom. Tot i això, l’estructura actual data del segle XVIII. La visita es fa cada dia a les 11.30 h.

El segon monument a visitar és el campanar neogòtic de Sant Joan que, amb 74 metres d’alçària, és el més alt de Catalunya. L’església va ser construïda durant el segle XVI, tot i que el campanar data de finals de 1897. Les visites es faran a les 12 h.

Finalment, i just al costat de Sant Joan, es podrà recórrer a partir de les 12.30 h un dels refugis antiaeris de la Guerra Civil accessible a través de la sala gòtica de Can Segarra de l’antic celler de l’Arquebisbe.

Aquesta no serà la primera vegada que es duu a terme ‘Monuments Oberts’. Ja s’havia realitzant l’any passat durant els Tres Tombs i la Calçotada, tot aplegant prop de 200 persones.

Comentarios
Multimedia Diari