Tret de sortida al Festival Creative Commons de la Conca de Barberà

'Se fa saber' és la pel·lícula documental que obrirà el cicle de cinema amb una sessió al Casal de l'Espluga de Francolí

19 mayo 2017 23:46 | Actualizado a 22 mayo 2017 11:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Demà l’Auditori del Casal de l’Espluga acollirà la primera projecció del Festival de Cinema de la Conca sota llicència Creative Commons (CC), impulsat per l’associació La Cultural Jordi Francolí. La pel·lícula encarregada d’obrir el cicle serà Se fa saber, un documental dirigit per Zoraida Roselló.

El film, autoproduït i finançat a través de Verkami, fa un retrat del patrimoni immaterial d’un petit municipi del Montsià, Santa Bàrbara. La descripció es fa a través de la vida quotidiana dels seus habitants, però, tal com diu la seva directora, «es podria tractar de qualsevol poble».

Aquest serà només l’inici d’un festival itinerant que recorrerà diferents pobles de la Conca durant dos mesos. La finalitat és apropar pel·lícules i documentals poc coneguts a cinemes locals, sales socials i auditoris de la comarca. La iniciativa està impulsada per La Cultural Jordi Francolí conjuntament amb altres entitats de la Conca.

La iniciativa està inspirada en festivals com ‘Barcelona Creative Commons Film Festival’ o ‘CC World Worldwide Creative Commons Film Festival’. D’aquesta manera, el projecte es basa en la distribució digital alternativa i l’exhibició lliure de projectes cinematogràfics.

Creative Commons és una organització sense ànim de lucre que ofereix diferents llicències que engloben des dels drets d’autor fins al domini públic de forma gratuïta. En aquest sentit, des de La Cultural Jordi Francolí es diu que les CC «aporten solucions als problemes dels drets d’autor en l’era digital (...), una alternativa més flexible respecte al copyright tradicional».

Cooperació entre entitats

La iniciativa de crear un festival d’aquestes característiques a la Conca de Barberà sorgeix de l’associació espluguina La Cultural Jordi Francolí. De fet, l’any 2011 ja havia organitzat aquest cicle de cinema. Enguany, però, ha comptat amb la coorganització d’altres entitats de la comarca: l’Associació Juvenil Barjaula, de Montblanc, els Amics del Castell de Barberà de la Conca i l’àrea de joventut d’aquest mateix poble, l’Associació Cultural Toquem l’Arpa, de Vilaverd, el Cinema Foment de Vimbodí i Poblet i el restaurant l’Arravaló de Blancafort.

Després de passar per una sisena de pobles de la comarca, el Festival de Cinema Creative Commons de la Conca de Barberà finalitzarà el 15 de març amb una nova sessió a l’Espluga de Francolí. Ciutat Morta serà l’encarregada de tancar el cicle.

Comentarios
Multimedia Diari