Más de Tarragona

Els Bombers donen per controlat l'incendi de Querol

Els veïns desallotjats podrien tornar a casa quan avancin les tasques d'extinció

ACN

Whatsapp
Els Bombers donen per controlat l'incendi de Querol

Els Bombers donen per controlat l'incendi de Querol

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l'incendi de vegetació forestal a Querol (Alt Camp), que cremava la zona del Mas Bermell des de dos quarts de quatre de la tarda d'aquest diumenge. Els veïns del carrer del Cucut han estat desallotjats de manera preventiva i, per ara, no podran tornar a casa fins que avancin les tasques d'extinció. En l'incendi han arribat a treballar fins a nou dotacions terrestres i quatre dotacions aèries dels Bombers, que informen que es desconeix la causa del foc, tot i que una hipòtesi apunta que podria haver estat provocat per un llamp.

El Francesc Xavier Ricard ha estat un dels primers veïns en donar l'avís als Bombers. Estaven dinant a casa quan han començat a sentir un so similar al de la pluja que els ha alertat de l'inici del foc. Aquest veí, que viu a pocs metres del lloc on s'ha originat l'incendi, ha assegurat que temia per la casa del seu veí. "A nosaltres per sort no ens ha arribat, patíem pel veí perquè no hi vivia ningú", ha afirmat. Segons ell, els veïns que més han patit són els del carrer de sota, atès que les flames els han arribat fins a la porta de casa.

De fet, el veí ha explicat que la ràpida actuació dels Bombers i dels Agents Rurals, així com el fet que quan s'ha originat el foc bufés poc el vent, ha permès controlar l'incendi en poc temps. "Els helicòpters bombarders han arribat en deu minuts, han estat molt ràpids", ha subratllat.

El plugim del final de la tarda ha ajudat a remullar la zona afectada d'aquesta urbanització, on moltes propietats són segones residències.

Temas

Comentarios

Lea También