Troben eines de sílex al jaciment Mitja Lluna II de Montblanc

L’empresa encarregada és Excavacions i Moviments de Terra Extroben SL. Es preveu que els treballs durin dos mesos més

28 abril 2018 11:09 | Actualizado a 28 abril 2018 11:15
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La setmana passada a Montblanc van començar els treballs d’excavació arqueològica en extensió del jaciment Mitja Lluna II. Aquest és de l’any 2000 aC, del neolític. Està situat al costat de l’accés a l’autopista AP-2, amb restes romanes però sense evidències estructurals, que afecta la vialitat del polígon 1 del LOGIS Intermodal Montblanc


Segons ha pogut saber el Diari, per ara han trobat al jaciment eines de sílex. S’utilitzava en la prehistòria per a l’elaboració d’utensilis de pedra domèstics de treball o com a armes, gràcies a la seva capacitat per laminar-se en fractures concoides, làmines dretes amb lleugeres corbes. 
També s’usava per la capacitat de crear espurnes repicant-lo amb pirita o acer. L’empresa encarregada dels treballs d’excavació del jaciment neolític de Montblanc és Excavacions i Moviments de terra Extroben, SL. Hi treballen cinc persones. El propietari dels terrenys és CIMALSA, centres logístics de Catalunya. 


Es preveu que els treballs finalitzin en dos mesos. A més, segons asseguren des de l’empresa encarregada de fer l’excavació, estan en espera de trobar noves restes al jaciment neolític, Mitja Lluna II.


LOGIS Intermodal Montblanc
El centre d’activitats logístiques i de valor afegit s’ubicarà a Montblanc, al costat de l’accés a l’autopista AP-2, i també disposarà d’accés a la futura autovia A-27 (Tarragona-Montblanc-Lleida) així com a la carretera C-14 (Reus-Montblanc-Tàrrega).


També es preveu un futur accés ferroviari a la via d’ample ibèric Barcelona-Saragossa-Madrid. També hi ha el LOGIS Bages, i el LOGIS Empordà. Altres projectes en marxa de CIMALSA, és el LoGISInermodal Penedès, LOGIS Intermodal Far d’Empordà, i el de Montblanc. La durada de les excavacions és de dos mesos aproximadament.

Comentarios
Multimedia Diari