Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Troben eines de sílex al jaciment Mitja Lluna II de Montblanc

L’empresa encarregada és Excavacions i Moviments de Terra Extroben SL. Es preveu que els treballs durin dos mesos més

Alba Tudó

Whatsapp
El jaciment Mitja Lluna II està situat al costat de l’accés a l’autopista AP-2. FOTO: CEDIDA

El jaciment Mitja Lluna II està situat al costat de l’accés a l’autopista AP-2. FOTO: CEDIDA

La setmana passada a Montblanc van començar els treballs d’excavació arqueològica en extensió del jaciment Mitja Lluna II. Aquest és de l’any 2000 aC, del neolític. Està situat al costat de l’accés a l’autopista AP-2, amb restes romanes però sense evidències estructurals, que afecta la vialitat del polígon 1 del LOGIS Intermodal Montblanc


Segons ha pogut saber el Diari, per ara han trobat al jaciment eines de sílex. S’utilitzava en la prehistòria per a l’elaboració d’utensilis de pedra domèstics de treball o com a armes, gràcies a la seva capacitat per laminar-se en fractures concoides, làmines dretes amb lleugeres corbes. 
També s’usava per la capacitat de crear espurnes repicant-lo amb pirita o acer. L’empresa encarregada dels treballs d’excavació del jaciment neolític de Montblanc és Excavacions i Moviments de terra Extroben, SL. Hi treballen cinc persones. El propietari dels terrenys és CIMALSA, centres logístics de Catalunya. 


Es preveu que els treballs finalitzin en dos mesos. A més, segons asseguren des de l’empresa encarregada de fer l’excavació, estan en espera de trobar noves restes al jaciment neolític, Mitja Lluna II.


LOGIS Intermodal Montblanc
El centre d’activitats logístiques i de valor afegit s’ubicarà a Montblanc, al costat de l’accés a l’autopista AP-2, i també disposarà d’accés a la futura autovia A-27 (Tarragona-Montblanc-Lleida) així com a la carretera C-14 (Reus-Montblanc-Tàrrega).


També es preveu un futur accés ferroviari a la via d’ample ibèric Barcelona-Saragossa-Madrid. També hi ha el LOGIS Bages, i el LOGIS Empordà. Altres projectes en marxa de CIMALSA, és el LoGISInermodal Penedès, LOGIS Intermodal Far d’Empordà, i el de Montblanc. La durada de les excavacions és de dos mesos aproximadament.

Temas

  • montblanc

Comentarios

Lea También