UGT denuncia inseguretat dels provadors de cotxes a Idiada

El comitè d'empresa té interposades 19 denúncies davant Inspecció de Treball per diversos accidents laborals produïts

19 mayo 2017 16:46 | Actualizado a 19 mayo 2017 16:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La secció sindical UGT d’Applus+ Idiada, centre de disseny, enginyeria, assaig i serveis d’homologació per a la indústria de l’automoció ubicat a Santa Oliva, al Baix Penedès, té interposades des del passat mes de setembre 19 denúncies davant Inspecció de Treball.

El Comitè d’Empresa alerta de les «mancances» a nivell de seguretat i riscos laborals i subratlla l’alt índex de sinistralitat de la pista de proves, havent-se produït des de 2006 dues morts, a més d’un bon nombre d’incidents greus, segons el sindicat. «Hi ha accidents aproximadament cada quinze dies», explicava ahir al Diari el secretari general de la secció sindical UGT Applus+ Idiada, Manel Grau.

El sindicat assenyala a través d’un comunicat que «tot i les denúncies presentades, l’empresa segueix sense voler ni parlar de la seguretat dels seus treballadors». Grau afegeix que el Comitè s’ha reunit durant els últims mesos amb l’empresa, «però tot segueix igual de bloquejat».


Sense material bàsic
El secretari general de la secció sindical UGT posa de relleu algunes de les mancances en matèria de seguretat. «No disposem de material tan bàsic com la vestimenta adequada», afegeix. En aquest sentit, Manel Grau assegura que l’empresa no els facilita granotes ignífugues per tal que en cas d’incident amb foc, el treballador disposi de 7 minuts per no cremar-se. «És també important disposar de mesures preventives per evitar els accidents», diu Grau, que explica que davant de qualsevol problema, «l’empresa indica que es deu a una diligència del treballador».


Un jove, sense mà
Un dels últims casos és la d’un jove de 24 anys que va perdre una mà en un accident a la pista de proves. Segons Manel Grau, el noi estava en contracte de pràctiques i era la primera vegada que entrava a la pista. El secretari general de la secció sindical UGT també explica que ahir el Comitè havia d’assistir com a testimoni al judici d’aquest cas, «però s’ha posposat perquè l’empresa no s’ha presentat», assegura Grau.

Aquest, però, no és l’últim accident greu patit a Applus+ Idiada, sinó el cas d’un treballador que es va electrocutar mentre manipulava un vehicle elèctric «sense la formació específica ni els equips de protecció individuals adequats», segons el Comitè d’Empresa.

n n n

Comentarios
Multimedia Diari