Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

UP demana que els caçadors puguin actuar de nit per evitar que els senglars malmetin els conreus

L'avellana i l'horta en són els cultius més perjudicats, segons el sindicat

ACN

Whatsapp
matge d'un dels danys causats pels senglars. Foto: ACN

matge d'un dels danys causats pels senglars. Foto: ACN

El sindicat agrari Unió de Pagesos ha demanat que es permeti aguaits nocturns als caçadors per frenar els danys dels senglars als conreus del Camp de Tarragona. El sindicat ha advertit que les destrosses es produeixen a les zones d'avellaner amb reg de suport i a les zones d'horta, especialment a la Vall del Francolí. En el cas de l'avellaner, la formació indica que els danys són tant a les infraestructures de reg com als arbres, especialment a les plantacions joves. També hi ha danys en les varietats primerenques i varietats d'avellana més grossa. La situació de calor extrema d'aquest estiu, afegeix UP, fa que els senglars a la nit vagin a beure a les zones regades i produeixin les destrosses.

Segons UP, les actuacions més efectives per frenar els senglars són els aguaits nocturns que requereixen autorització del director dels Serveis Territorials del Departament d'Agricultura. Des de l'1 de juny fins al 5 de setembre es poden fer caceres en les modalitats de batuda, aguait diürn i foragitar amb gossos, i només cal la comunicació dels titulars de les àrees privades de caça al Departament d'Agricultura. Tanmateix, aquestes modalitats de cacera durant el dia, segons el mateix col·lectiu de caçadors, no són efectives ja que atesa la calor, els senglars s'amaguen durant el dia.

El sindicat demana que els titulars de les àrees privades de caça on hi ha danys atenguin les peticions dels pagesos afectats i duguin a terme les actuacions necessàries per aturar els danys i, si sol·liciten aguaits nocturns, els Serveis Territorials d'Agricultura resolguin amb celeritat les peticions.

Unió de Pagesos ha demanat reiterades vegades, el 2014 i aquest any, als Serveis Territorials del departament d'Agricultura de Tarragona que es facin censos de senglar en les zones afectades per danys, amb l'objectiu que es prenguessin les mesures necessàries per prevenir danys als cultius i es declarés l'emergència cinegètica en les zones en que se superessin els llindars establerts.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También