Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

UP exigeix l'abonament immediat de les indemnitzacions pendents per la C-51

El sindicat demana un enllaç directe en direcció a la Bisbal del Penedès per resoldre els problemes de circulació dels tractors en aquesta via

ACN

Whatsapp
La circumvalació d'Alió de la C-51. Foto: DT

La circumvalació d'Alió de la C-51. Foto: DT

Unió de Pagesos reclama l'abonament immediat de les indemnitzacions encara pendents per les expropiacions de les obres del tram Albinyana-Valls de la carretera C-51. L'organització agrària recorda que les expropiacions van començar fa més de quatre anys i que el tram afectat va entrar en funcionament fa més d'un any. Tot i que al maig la Generalitat va abonar bona part del deute pendent, Unió de Pagesos recorda "la situació d'indefensió de la pagesia afectada durant tots aquests anys perquè no han disposat de la terra per treballar ni han rebut la compensació corresponent per haver-la perdut". El sindicat també reclama els interessos de demora que s'han produït durant aquest temps.

El sindicat torna a fer aquesta reclamació al Departament de Territori i Sostenibilitat aprofitant que aquest dimarts el conseller Santi Vila inaugurarà la Firagost de Valls. Unió de Pagesos denuncia que l'expropiació forçosa per agilitzar els processos a l'hora de planificar qualsevol infraestructura s'ha convertit "en una pràctica abusiva, sobretot tenint en compte que després les administracions no compleixen en els pagaments". El Síndic de Greuges, recorden des de l'organització, coincideix en aquesta qüestió i així ho ha transmès al sindicat en les diferents reunions mantingudes per aquest motiu.

El sindicat ha denunciat reiteradament l'incompliment del Govern en els pagaments d'aquestes indemnitzacions, que ja estaven previstos en els pressupostos del 2014. Unió de Pagesos ha organitzat nombroses mobilitzacions i concentracions de tractors en protesta per aquests impagaments, i ha mantingut també reunions amb els grups parlamentaris catalans perquè intercedissin en l'agilització dels pagaments.

Proposta per resoldre els problemes de circulació de tractors

D'altra banda, Unió de Pagesos demana l'adequació del tram de la C-51 en direcció a la Bisbal del Penedès amb un enllaç directe amb l'antiga C-51 perquè hi puguin circular els tractors, ja que el vial de servei que es va construir és molt estret i té un desnivell que en dificulta la circulació. Tot i que el Departament ha expressat la intenció de fer alguna reforma en l'actual vial, el sindicat considera que l'única solució seria un enllaç directe per anar a la Bisbal del Penedès.

Temas

  • COMARQUES

Comentarios

Lea También