Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

URV: preocupació per l'abandonament d'alumnes de primer curs

La pèrdua d’estudiants acaba incidint en la xifra de matriculats als diferents cursos de grau, que en conjunt només ha crescut un 1% aquest curs, malgrat que hi ha un 10% més d’estudiants de nou accés

ACN

Whatsapp
La rectora de la URV, María José Figueras. FOTO: ACN

La rectora de la URV, María José Figueras. FOTO: ACN

La Universitat Rovira i Virgili (URV) analitzarà els motius que porten alguns alumnes a abandonar els estudis a primer curs. Segons ha explicat aquest dijous la rectora, María José Figueras, la taxa d’abandonament és més alta del que voldrien i engegaran un pla per revertir la tendència.

Cal tenir en compte que la pèrdua d’alumnes acaba incidint en la xifra de matriculats als diferents cursos de grau, que en conjunt només ha crescut un 1% aquest curs, malgrat que hi ha un 10% més d’estudiants de nou accés. En paral·lel, la URV vol donar a conèixer la seva oferta a Barcelona amb la intenció de captar alumnat de l’àrea metropolitana. Per fer-ho, la institució es valdrà del centre adscrit que té a la capital catalana, l’escola de negocis ESIC.

La URV ha captat enguany 3.130 alumnes de nou accés, un 10% més que l’any passat. De fet, aquest gruix ha superat fins i tot el nombre de places que s’oferien, 3.075, i ha convertit la URV en la universitat catalana amb un increment més gran de la demanda. En conjunt, però, la matrícula en els diferents cursos de grau ha crescut tot just un 1%, fins als 11.362 alumnes.

La rectora ha admès que els preocupa la taxa d’abandonament a primer curs i ha avançat que el Consell de Govern ho estudiarà per si cal impulsar algunes accions concretes.

El creixement del nombre d’estudiants de nou accés té a veure amb l’increment de la matrícula a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) i del nombre d’aprovats.

En aquest sentit, el pes dels estudiants que accedeixen a la URV a través de les PAU ha crescut en sis punts respecte el curs passat, fins al 65%, i els que compaginen els estudis amb la feina han passat del 36% al 20%.

Els set nous graus d’aquest curs han aportat 240 estudiants, el 7,7% del total d’estudiants de nou accés. El grau d’Història i Història de l’Art i Arqueologia i el grau de Gestió de Turisme i Hoteleria han estat els més demandats.

Aquests dos, junt amb el grau de Química en anglès, han cobert pràcticament totes les places que s’oferien. Pel que fa als estudis de Màster Universitari també, la demanda de nous estudiants ha crescut un 12% i en conjunt ja són uns 1.500.

Tot i això, en alguns estudis no s’arriben a omplir totes les places disponibles. És el cas dels màsters, on l’ocupació és del 67%. Per aquest motiu, de cara al curs vinent la URV vol atreure estudiants de Barcelona perquè estudiïn a les comarques tarragonines.

Figueras ha assenyalat que, fins ara, mai no han portat la seva oferta a la capital catalana i ha avançat que hi faran promoció aprofitant el seu centre adscrit a la ciutat, l’ESIC. Segons la rectora, també opten a convertir-se en la segona opció d’aquest perfil d’alumnes en àmbits com la Medicina o la Infermeria, com ja passa amb estudiants originaris del País Valencià.

Temas

Comentarios

Lea También